lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU3W

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

29/09/2020 :: Nacionales PP.Catalans, Barcelona

La principal prueba contra Tamara Carrasco se deshace en la declaración de los guardias civiles

x Vilaweb
La causa llega a juicio dos años y medio después del montaje de la Guardia Civil · La fiscalía le pide siete meses de prisión por incitación a cometer desórdenes públicos

[Català]

La principal prova contra Tamara Carrasco es desfà en la declaració dels guàrdies civils

La causa arriba a judici dos anys i mig després del muntatge de la Guàrdia Civil · La fiscalia li demana set mesos de presó per incitació a cometre desordres públics

L’activista Tamara Carrasco ha arribat avui a judici al jutjat penal 25 de Barcelona després d’un periple de dos anys i cinc mesos d’ençà que fou detinguda per la Guàrdia Civil el matí del 10 d’abril del 2018 a Viladecans. En va sortir en llibertat amb la mesura cautelar de no poder sortir del seu poble, una situació que va allargar-se fins al maig del 2019. La fiscalia demana una pena de set mesos de presó i inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi durant la condemna. L’acusa d’un presumpte delicte d’incitació a cometre desordres públics. El motiu: haver enviat un àudio de WhatsApp amb una crida a protestar per la situació dels presos polítics i la repressió contra l’independentisme.

‘Aquell dia el tinc gravat amb foc’: Adrià Carrasco i Tamara Carrasco,
un any d’exili i confinament

Durant el judici, el seu advocat, Benet Salellas, ha argumentat que l’única prova sobre la qual es fonamenta l’acusació és aquest àudio de WhatsApp difós en un grup privat, de manera que denuncia la violació del dret d’intimitat de Carrasco. Els guàrdies civils que van investigar el cas, i que han declarat avui, no han sabut explicar d’on van treure l’àudio pel qual la van detenir. Per una altra banda, Carrasco ha dit que no podia imaginar-se una reacció tan exagerada a aquest àudio, que no va tramar cap sabotatge i que tenia imprès el recorregut per a anar a una concentració a Barcelona.

En declaracions als mitjans, Salellas ha assegurat que el judici ha demostrat que ‘mai hi ha hagut cas’. En aquest sentit, ha reiterat que els agents no han aportat cap element de prova per demostrar com havien obtingut l’àudio. ‘La Guàrdia Civil ha portat a terme una investigació sense respectar els mitjans legals i he demanat a la jutgessa que doni una resposta contundent a això i refusi la causa’, ha afirmat.

 

‘Això va començar amb una operació per terrorisme i ha acabat amb un judici sense cap mena de prova. Per tant, això portarà a l’absolució, però nosaltres no volem només l’absolució, volem que la sentència que marqui un precedent per aturar la criminalització de l’independentisme’, ha conclòs Salellas, que també ha demanat l’absolució d’Adrià Carrasco.

Les ‘proves’ de la Guàrdia Civil per terrorisme contra Tamara Carrasco: un Google Maps, samarretes, tiquets de begudes…

Absolució i reparació de danys o set mesos de presó

La defensa demana l’absolució de Carrasco –perquè els fets no constitueixen cap delicte–, a més de la reparació dels danys causats. En canvi, la fiscalia vol una condemna de set mesos de presó, un temps que no implicaria que ingressés.

Segons l’escrit de la fiscalia, Carrasco ‘impartia directrius per a accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018’. Diu que la nit del 26 de març i durant el 27 hi hagué actes d’una ‘multitud de persones indeterminada’ per a ‘pertorbar la convivència i el normal desenvolupament’. També segons el document, Carrasco va explicar que la consigna era aconseguir ‘un moviment als carrers i justificar la vaga general’ i va comunicar ‘dos talls’ a l’oest del Principat, un altre a la Jonquera i tres a les Terres de l’Ebre, juntament amb més alteracions de les vies comarcals i accions més ‘heavies‘ a la ciutat de Barcelona. Segons el fiscal, Carrasco explica que les accions preparades per al dimarts següent eren de ‘sabotatge’, però ‘sense violència’, i estudiava diverses possibilitats, com ara afectar ‘una mica la fibra òptica’ i les ‘connexions ferroviàries’ per ‘fer una putada a les mercaderies’.

L’operació contra Tamara Carrasco i Adrià Carrasco va ser la primera de la justícia espanyola per a criminalitzar els CDR, amb la utilització del tipus penal de terrorisme, i mirar d’aturar les protestes a Catalunya. L’operació Judes del 23 de setembre del 2019, en la qual nou persones vinculades als CDR van ser detingudes i acusades de terrorisme, fou el pas següent. Aquesta causa continua en fase d’instrucció a l’Audiència espanyola, que de moment manté l’acusació i que ha ampliat la causa a quatre persones.

[Castellano]

La principal prueba contra Tamara Carrasco se deshace en la declaración de los guardias civiles

La causa llega a juicio dos años y medio después del montaje de la Guardia Civil · La fiscalía le pide siete meses de prisión por incitación a cometer desórdenes públicos

La activista Tamara Carrasco  llegó hoy a juicio en el juzgado penal 25 de Barcelona tras un periplo de dos años y cinco meses desde que fue detenida por la Guardia Civil la mañana del 10 de abril del 2018 en Viladecans. Salió en libertad con la medida cautelar de no poder salir de su pueblo, una situación que se alargó hasta mayo del 2019. La fiscalía pide una pena de siete meses de prisión e inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio durante la condena. La acusa de un presunto delito de incitación a cometer desórdenes públicos . El motivo: haber enviado un audio de WhatsApp con un llamamiento a protestar por la situación de los presos políticos y la represión contra el independentismo.

'Ese día lo tengo grabado con fuego': Adrià Carrasco y Tamara Carrasco,
un año de exilio y confinamiento

Durante el juicio, su abogado, Benet Salellas , ha argumentado que la única prueba sobre la que se fundamenta la acusación es este audio de WhatsApp difundido en un grupo privado, por lo que denuncia la violación del derecho de intimidad de Carrasco . Los guardias civiles que investigaron el caso, y que han declarado hoy, no han sabido explicar de dónde sacaron el audio por el que la detuvieron. Por otra parte, Carrasco dijo que no podía imaginarse una reacción tan exagerada a este audio, que no tramó ningún sabotaje y que tenía impreso el recorrido para ir a una concentración en Barcelona.

En declaraciones a los medios, Salellas ha asegurado que el juicio ha demostrado que 'nunca ha habido caso'. En este sentido, reiteró que los agentes no han aportado ningún elemento de prueba para demostrar cómo habían obtenido el audio. La Guardia Civil ha llevado a cabo una investigación sin respetar los medios legales y he pedido a la juez que dé una respuesta contundente a esto y rechace la causa ', afirmó.

  

'Esto comenzó con una operación por terrorismo y ha acabado con un juicio sin lugar a prueba. Por lo tanto, esto llevará a la absolución, pero nosotros no queremos sólo la absolución, queremos que la sentencia que marque un precedente para detener la criminalización del independentismo ', concluyó Salellas, que también ha pedido la absolución de Adrià Carrasco.

Las 'pruebas' de la Guardia Civil por terrorismo contra Tamara Carrasco: un Google Maps, camisetas, tickets de bebidas ...

Absolución y reparación de daños o siete meses de prisión

La defensa pide la absolución de Carrasco -porque los hechos no constituyen ningún delito-, además de la reparación de los daños causados . En cambio, la fiscalía quiere una condena de siete meses de prisión, un tiempo que no implicaría que ingresara.

Según el escrito de la fiscalía, Carrasco 'impartía directrices para acciones reivindicativas de los CDR durante la Semana Santa del 2018'. Dice que la noche del 26 de marzo y durante el 27 hubo actos de una 'multitud de personas indeterminada' para 'perturbar la convivencia y el normal desarrollo'. También según el documento, Carrasco explicó que la consigna era conseguir un movimiento en las calles y justificar la huelga general 'y comunicó' dos cortes 'al oeste del Principado, otro en la Jonquera y tres en las Tierras Ebro, junto con más alteraciones de las vías comarcales y acciones más ' heavies'En la ciudad de Barcelona. Según el fiscal, Carrasco explica que las acciones preparadas para el martes siguiente eran de 'sabotaje', pero 'sin violencia', y estudiaba varias posibilidades, tales como afectar 'un poco la fibra óptica' y las 'conexiones ferroviarias' por 'hacer una putada a las mercancías '.

La operación contra Tamara Carrasco y Adrià Carrasco fue la primera de la justicia española para criminalizar a los CDR , con la utilización del tipo penal de terrorismo, y tratar de detener las protestas en Cataluña. La operación Judas del 23 de septiembre del 2019, en la que nueve personas vinculadas a los CDR fueron detenidas y acusadas de terrorismo, fue el siguiente paso. Esta causa sigue en fase de instrucción en la Audiencia española, que de momento mantiene la acusación y que ha ampliado la causa a cuatro personas.

https://www.vilaweb.cat/noticies/tamara-carrasco-judici-muntatge-audiencia-espanyola/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU3W

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal