lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eZ1C

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

26/05/2016 :: Barcelona

La tercera noche de protestas en defensa del Banc Expropiat reune más de 2.400 personas

x Directa
[Cat/Cast] El barrio de Gràcia recibe la movilización más multitudinaria desde que el espacio autogestionado fue desalojado el lunes.

[Català]

La tercera nit de protestes en defensa del Banc Expropiat reuneix més de 2.400 persones

 

El barri de Gràcia acull la mobilització més multitudinària des que l'espai autogestionat va ser desallotjat, dilluns passatUn helicòpter vigilava les manifestants concentrades a plaça de la Revolució Victor SerriREDACCIÓ DIRECTA25/05/2016«Practico el tango queer no solament perquè ballo els dos rols sinó com a moviment polític organitzat»La conxorxa dels molt enzes


Una nit més, i ja en van tres, el Banc Expropiat ha convocat una manifestació de rebuig al desallotjament que es va dur a terme  dilluns passat. La protesta s'ha convocat a les nou del vespre a la plaça de la Revolució de Gràcia, tot i que, prèviament, diverses columnes han marxat des de diferents barris barcelonins. Les columnes han sortit entre les 19:30 i les 20:30 de la plaça del Mercat del Clot, la plaça dels Ocellets del Poble-sec i les estacions de metro de Llucmajor, Maragall, Plaça de Sants, Plaça d'Espanya i Vallcarca.

 

La marxa d'avui ve precedida per dues nits durant les quals s'han produït diversos enfrontaments entre la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i les manifestants. Durant les dues nits, 34 persones han resultat ferides de diferent consideració a causa de les càrregues.

Al llarg de la nit, les manifestants s'han anat concentrant a plaça de la Revolució, el punt on ha començat la manifestació / Victor Serri

 

La tercera nit de protestes ha aplegat més de 2.400 persones, moltes més que les dues nits anteriors, però, a diferència d'ahir, a les 21:30, els Mossos d'Esquadra ja havien tallat els accessos al banc, que les manifestants han aconseguit obrir momentàniament. Un quart d'hora més tard, ha arrencat la manifestació pel carrer Torrent de l'Olla. Des del Banc Expropiat, s'ha animat a encerclar els accessos de l'espai autogestionat i la capçalera de la manifestació ha ruixat amb aigua les periodistes tot cridant: "La premsa apunta, la policia dispara". 

Els Mossos, cap a dos quarts d'onze, han amenaçat de carregar i, tot i els crits a la resistència, la manifestació s'ha dispersat i s'han produït algunes càrregues policials. Entre corredisses, s'han destrossat diverses entitats bancàries i els bombers han esbotzat la porta d'un BBVA del carrer Gran de Gràcia que cremava.

Lesions al periodista de la 'Directa' Jesús Rodríguez

 

Les manifestants han aconseguit tornar-se a reunir al voltant del Banc Expropiat, on s'han succeït més càrregues. Vora la plaça de la Revolució, després d'identificar-se com a periodista, Jesús Rodríguez, redactor de la Directa, ha estat agredit per un antidisturbis "de manera intencionada" amb dos cops de porra. L'han atès a l'Hospital Clínic amb un diagnòstic de fractura del dit anular de la mà esquerra i hematoma a la cuixa dreta. El servei d'urgències de l'hospital ha elaborat un informe mèdic judicial per remetre'l al jutjat de guàrdia. Rodríguez ja ha anunciat que presentarà denúncia pels fets. Cinc periodistes més han estat agredits pels efectius dels Mossos d'Esquadra, entre els quals hi havia un altre redactor de la Directa, Roger Suso, que va rebre un cop d'escut al cap mentre feia fotografies, i periodistes de Fotomovimento i La Vanguardia.

________________

[Castellano]

La tercera noche de protestas en defensa del Banc Expropiat reune más de 2.400 personas

 

Las manifestantes han conseguido volverse a reunir en torno al Banco, pero han sucedido más cargas. Cerca de la plaza Revolución, después de identificarse como periodista, Jesús Rodríguez ha sido golpeado por un antidisturbios en la pierna y la mano.

El barrio de Gràcia recibe la movilización más multitudinaria desde que el espacio autogestionado fue desalojado el lunes.

Una noche más, y ya van tres, el Banco Expropiado ha convocado una manifestación de rechazo al desalojo que se llevó a cabo el pasado Lunes. La protesta se ha convocado a las 9 de la noche en la plaza de la Revolución de Gracia, aunque, previamente, varias columnas marcharon desde los barrios barceloneses.Las columnas han salido entre las 19:30 y las 20:30 de la Plaza del Mercado del Clot, la Plaza Pajaritos de Poblesec y las estaciones de Metro de Llucmajor, Maragall, Plaza de Sants, Plaza España y Vallcarca.

La marcha de hoy viene precedida por dos noches durante las cuales se han producido varios enfrentamientos entre la Brigada Móvil de los Mossos y las manifestantes. Durante las dos noches, debido a las cargas han resultado heridas de diferente consideración 34 personas.

En la tercera noche de protestas, se concentraron más de 2.400 personas, muy superior al de las dos noches anteriores, pero a diferencia de ayer, a las 21:30 los Mossos ya habían cortado los accesos al banco, que los manifestantes lograron abrir momentáneamente. Un cuarto de hora más tarde ha arrancado la manifestación por la calle Torrent de l’Olla. Desde el Banco Expropiado se ha animado a rodear los accesos del espacio autogestionado, y la cabecera de la manifestación ha rociado con agua a las periodistas al grito de “La prensa apunta, la policía dispara”.

Los Mossos, hacia las diez y media, han amenazado con cargar y, a pesar de los gritos a la resistencia, la manifestación se ha dispersado y se han producido algunas cargas policiales. Entre correderas, se han destrozado varias entidades bancarias, y los bomberos han reventado la puerta de un BBVA de la calle Gran de Gracias que se quemaba.

Por ahora, las manifestantes han conseguido volverse a reunir en torno al Banco, pero han sucedido más cargas. Cerca de la plaza Revolución, después de identificarse como periodista, Jesús Rodríguez ha sido golpeado por un antidisturbios en la pierna y la mano.

https://directa.cat/tercer-nit-de-protestes-en-defensa-del-banc-expropiat-reuneix-mes-de-2400-persones

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eZ1C

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal