lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fM6E

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

18/01/2019 :: Nacionales PP.Catalans

“Cal mobilitzar-se davant d’una operació que busca atemorir i desmuntar tot un moviment popular”

x CUP
[Cat/Cast] “Hay que movilizarse ante una operación que busca atemorizar y desmontar todo un movimiento popular”

Catala

Les organitzacions que integren la campanya Alcem-nos denuncien en una roda de premsa les greus detencions d’avui i el fet que no formen part d’un fet aïllat sinó que són una nova operació inserida en una ofensiva repressiva contra els drets civils, polítics i socials i en contra de la defensa i l’exercici del dret a l’autodeterminació. Les organitzacions han revindicat, un cop més, que cal una resposta popular el més àmplia possible i la major fermesa institucional possible. 

“Les setze detencions de membres del moviment popular en defensa del dret a l’autodeterminació per iniciativa pròpia de la Policia Nacional Espanyola, responen a la voluntat de l’Estat Espanyol i dels seus representants polítics Pedro Sánchez, Fernando Grande Marlaska i Teresa Cunillera de frenar la societat organitzada, entre elles dos alcaldes de la CUP”, ha assegurat Xavi Pellicer, portaveu de l’organització antirepressiva Alerta Solidària. 

La Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional, que ha instruït aquesta causa i d’altres contra l’independentisme popular i d’altres moviments per la defensa de drets, ha actuat de la mateixa forma que actuava la Brigada político-social durant els anys de dictadura Franquista, amb l’única finalitat de castigar, reprimir i perseguir la protesta i la dissidència política. 

La diputada al Parlament de Catalunya per la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent, s’ha preguntat quin ha estat “el paper del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya en tota aquesta operació repressiva en contra els drets polítics i civils”. Per aquests motius, les organitzacions reclamen responsabilitats polítiques i policials directes i indirectes d’aquesta operació, que han confirmat la judicialització de la política a l’Estat, el tancament en banda a solucions democràtiques que 
responguin a la greu crisi política, social i econòmica al principat de Catalunya. 

Segons ha declarat la portaveu del SEPC, Laura Gibert, “l’operació d’avui buscava desmuntar el moviment popular en defensa del dret a l’autodeterminació de la mateixa manera que l’ofensiva contra els drets civils i polítics dels darrers anys pretén desmuntar el moviment antifeixista, el moviment feminista i qualsevol moviment que qüestioni els privilegis que protegeix i reprodueix l’Estat espanyol monàrquic”. 

Per aquest motiu, les organitzacions adherides a la campanya Alcem-nos han mostrat la solidaritat amb els detinguts i fan una crida a totes les forces polítiques i sindicals, a totes les entitats i a tot el teixit associatiu del país a prendre partit i plantar cara a una nova vulneració de drets civils, polítics i socials. També fan una crida a treballar perquè no hi hagi ni un sol barri, poble o ciutat on entitats, organitzacions, associacions, sindicats, assemblees i comitès no es trobin per coordinar-se davant de les mobilitzacions dels propers dies a favor de la democràcia, l’autodeterminació i els drets civils, polítics i socials des del primer dia de judici. 

Castellano

Las organizaciones que integran la campaña Alcem-nos denuncian en una rueda de prensa las graves detenciones y el hecho que no forman parte de un hecho aislado sino que son una nueva operación inserta en una ofensiva represiva contra los derechos civiles, políticos y sociales y en contra de la defensa y el ejercicio del derecho a la autodeterminación.

Las organizaciones han revindicado, un golpe más, que hace falta una respuesta popular lo más amplia posible y la mayor firmeza institucional posible. 

“Las dieciséis detenciones de miembros del movimiento popular en defensa del derecho a la autodeterminación por iniciativa propia de la Policía Nacional Española, responden a la voluntad de la Estado Español y de sus representantes políticos Pedro Sánchez, Fernando Grande Marlaska y Teresa Cunillera de frenar la sociedad organizada, entre ellas dos alcaldes de la CUP”, ha asegurado Xavi Pellicer, portavoz de la organización antirepressiva Alerta Solidaria.

La Brigada Provincial de Información de la Policía Nacional, que ha instruido esta causa y otros contra el independentismo popular y otros movimientos por la defensa de derechos, ha actuado de la misma forma que actuaba la Brigada político-social durante los años de dictadura Franquista, con la única finalidad de castigar, reprimir y perseguir la protesta y la disidencia política.

La diputada en el Parlamento de Cataluña por la CUP , Maria Sirvent, se ha preguntado qué ha sido “el papel del Departamento de Interior de la Generalitat de Cataluña en toda esta operación represiva en contra los derechos políticos y civiles”. Por estos motivos, las organizaciones reclaman responsabilidades políticas y policiales directas e indirectas de esta operación, que han confirmado la judicialización de la política al servicio del Estado, el cierre en banda a soluciones democráticas que respondan a la grave crisis política, social y económica en el Principat de Catalunya. 

Según ha declarado la portavoz del SEPC, Laura Gibert, “la operación de hoy buscaba desmontar el movimiento popular en defensa del derecho a la autodeterminación del mismo modo que la ofensiva contra los derechos civiles y políticos de los últimos años pretende desmontar el movimiento antifascista, el movimiento feminista y cualquier movimiento que cuestione los privilegios que protege y reproduce el Estado español monárquico”.

Por este motivo, las organizaciones adheridas a la campaña Alcem-nos han mostrado la solidaridad con los detenidos y han un llamamiento a todas las fuerzas políticas y sindicales, a todas las entidades y a todo el tejido asociativo del país a tomar partido y hacer frente a una nueva vulneración de derechos civiles, políticos y sociales.

También hacen un llamamiento a trabajar porque no haya ni un solo barrio, pueblo o ciudad donde entidades, organizaciones, asociaciones, sindicatos, asambleas y comités se encuentren para coordinarse ante las movilizaciones de los próximos días a favor de la democracia, la autodeterminación y los derechos civiles, políticos y sociales desde el primer día de juicio.ContacteAvís legalCodi de conductaPublicitat

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fM6E

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal