lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/oZ1

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

10/03/2009 :: Nacionales PP.Catalans

[Vídeo] Los mossos cargan contra la manifestación alternativa del 8 de marzo en Barcelona

x Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
[Cat-Cast] Es represión política, ya que por la mañana facilitaron que la manifestación oficial del 8 de marzo hiciera el mismo recorrido

català

Ahir, 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, a Barcelona vam viure una demostració més de l’enduriment de la política repressiva del govern català i de la reducció a mínims del dret de manifestació.

A les 18h de la tarda, des de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal (PRA) havíem convocat una manifestació a la Plaça Universitat. La presència dels Mossos d’Esquadra, des de primera hora de la tarda, ja era desproporcionada.

Mig miler de manifestants vam començar a recórrer el carrer Pelai, en direcció a les Rambles, escortades per furgonetes d’antiavalots, davant i darrera. Com cada any, la manifestació havia d’acabar a la Plaça del Teatre, on es volia fer una mural i llegir el manifest.

Al tombar per les Rambles, com per desgràcia comença a ser habitual en aquesta ciutat, les manifestants ens vam trobar amb un cordó dels Mossos que ens impedia avançar. L’única opció que els Mossos donaven era seguir per Fontanella i baixar per Via Laietana. Des de la PRA ens vam negar a que la policia decideixi el recorregut de les nostres manifestacions, i els vam comunicar que baixaríem per les Rambles fins a la Plaça del Teatre, com ja hem fet altres anys.

Davant l’actitud dels Mossos, que a aquestes alçades ja estaven amb les porres a la mà, cascos posats i escuts preparats, es va decidir llegir el comunicat en aquell punt i realitzar el mural, mentre es denunciava i es feia saber a la munió de passejants i turistes que hi havia en aquell punt, la conculcació de drets polítics bàsics per part d’una Conseller d’Interior que es diu d’esquerres.

Finalment, la manifestació va decidir continuar el seu recorregut Rambles avall, moment en que es van produir dues càrregues i des de la PRA es va decidir desconvocar la manifestació.

Per tot això, des de la PRA volem deixar clar que:

-l’actitud de la conselleria d’interior, de prohibir de facto el dret a manifestació per Barcelona, és pròpia del franquisme.

- és una repressió política i un atac directa a la llibertat d’expressió, ja que al matí van facilitar que la manifestació del 8 de març, on hi participen els partits polítics, baixés per les rambles.

-no deixarem que la els mossos d’esquadra ni cap cos repressiu o autoritat decideixi per on hem de manifestar-nos.

- Des de la PRA continuarem lluitant des d’un feminisme combatiu i de classe construint unes alternatives socials fermes. No ens tallaran les ales!

------------------------------------------

Castellano. Traducido por La Haine

Ayer, 8 de marzo, día internacional de la mujer trabajadora, en Barcelona vivimos una demostración más del endurecimiento de la política represiva del gobierno catalán y de la reducción a mínimos del derecho de manifestación.

A las 18h de la tarde, desde la Plataforma Revolucionaria antipatriarcal (PRA) habíamos convocado una manifestación en la Plaza Universidad. La presencia de los Mossos d'Esquadra, desde primera hora de la tarde, ya era desproporcionada.

Medio millar de manifestantes comenzamos a recorrer la calle Pelai, en dirección a las Ramblas, escoltada por furgonetas de antidisturbios, delante y detrás. Como cada año, la manifestación tenía que acabar en la Plaza del Teatro, donde se quería hacer un mural y leer el manifiesto.

Al doblar por las Ramblas, como por desgracia empieza a ser habitual en esta ciudad, los manifestantes nos encontramos con un cordón de los Mossos que nos impedía avanzar. La única opción que los Mossos daban era seguir por Fontanella y bajar por Via Laietana. Desde la PRA nos negaron a que la policía decida el recorrido de nuestras manifestaciones, y les comunicó que bajaríamos por las Ramblas hasta la Plaza del Teatro, como ya hemos hecho otros años.

Ante la actitud de los Mossos, que a estas alturas ya estaban con las porras en la mano, cascos puestos y escudos preparados, se decidió leer el comunicado en ese punto y realizar el mural, mientras se denunciaba y se hacía saber a la multitud de paseantes y turistas que había en aquel punto, la conculcación de derechos políticos básicos por parte de un Consejero de Interior que se dice de izquierdas.

Finalmente, la manifestación decidió continuar su recorrido Ramblas abajo, momento en que se produjeron dos cargas y desde la PRA se decidió desconvocar la manifestación.

Por todo ello, desde la PRA queremos dejar claro que:

-la actitud de la consejería de interior, de prohibir de facto el derecho a manifestación por Barcelona, es propia del franquismo.

- Es una represión política y un ataque directo a la libertad de expresión, ya que por la mañana facilitaron que la manifestación del 8 de marzo, donde participan los partidos políticos, bajara por las ramblas.

-no dejaremos que los mozos de escuadra ni ningún cuerpo represivo o autoridad decida por donde hemos de manifestar-nos.

- Desde la PRA continuaremos luchando desde un feminismo combativo y de clase construyendo unas alternativas sociales firmes.

No nos cortarán las alas!

http://antipatriarcal.wordpress.com/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/oZ1

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal