lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fI5e

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

04/09/2017 :: Barcelona

Los Mossos detienen a un militante de ARRAN por el escarnio a la sede del PP

x Gemma García / Directa.cat
La detención de hoy se suma a las tres que se produjeron el pasado mes de julio.

El Mossos d'Esquadra detenen un militant d'Arran per l'escarni a la seu del PP

 

La detenció d'avui se suma a les tres que es van produir el passat més de juliol. Finalment, són sis i no set les activistes investigades perquè el jutge va retirar l'acusació contra la portaveu de l'organització 

Després de les tres detencions el passat mes de juliol, avui els Mossos d'Esquadra han detingut un altre militant d'Arran per participar en una acció a la seu del Partit Popular de Barcelona el passat 27 de març. En aquests moments, el jove del barri de Gràcia es troba a la comissaria de les Corts, segons ha confirmat l'advocada d'Alerta Solidària Norma Pedemonte i demà passarà a disposició judicial. Les activistes investigades es van negar a comparèixer davant del jutge Francisco González Maíllo.

Durant l'acció del mes de març, en què van participar unes 25 militants de l'organització juvenil de l'esquerra independentista, es van plantar urnes davant la seu popular, es va desplegar una pancarta amb l'eslògan: "L'autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí" i un grup va aconseguir entrar fins l'accés de la primera porta del vestíbul de l'edifici. Era el tret de sortida de la campanya "L'organització és la clau de la victòria", amb què Arran fa una crida a la desobediència com a eina per a la celebració del referèndum.

Aleshores, l'actual president del PP català, Xavier García Albiol, va qualificar les joves de "feixistes" i va denunciar els fets al jutjat de guàrdia de Barcelona. A l'atestat, elaborat pels Mossos d'Esquadra, s'acusa les tres detingudes i altres quatre activistes dels presumptes delictes de danys i desordres públics. Segons l'escrit d'acusació particular presentat pel PP, una petita pintada al metacrilat de la seu popular hauria suposat una despesa de 1.179,75 euros, malgrat no s'assenyala cap de les investigades com autora del grafit.

El jove del barri de Gràcia es troba a la comissaria de les Corts, segons ha confirmat l'advocada d'Alerta Solidària Norma Pedemonte i demà passarà a disposició judicial

Després de les tres primeres detencions, Alerta Solidària va assabentar-se que el jutge havia retirat l'acusació contra la portaveu de l'organització. Per tant, actualment, són sis i no set les activistes investigades i, per tant, durant les properes hores encara es podrien produir dues detencions més. Han convocat una concentració per aquesta tarda a les cinc de la tarda davant la comissaria del carrer Travessera de les Corts, 319 -321.

Recentment, en el marc de la campanya, Arran va desplegar una pancarta a Madrid amb el missatge en castellà: "La nostra lluita és contra l’Estat espanyol, no contra la seva gent!".

___________

[Castellano]

Los Mossos detienen a un militante de ARRAN por el escarnio a la sede del PP

 

La detención de hoy se suma a las tres que se produjeron el pasado mes de julio. Finalmente, son seis y no siete las activistas investigadas porque el juez retiró la acusación contra la portavoz de la organización

Después de las tres detenciones el pasado mes de julio, hoy los Mossos han detenido a otro militante de ARRAN para participar en una acción en la sede del Partido Popular de Barcelona el pasado 27 de marzo. En estos momentos, el joven del barrio de Gracia se encuentra en la comisaría de Les Corts, según confirmó la abogada de Alerta Solidaria Norma Pedemonte y mañana pasará a disposición judicial. Las activistas investigadas se negaron a comparecer ante el juez Francisco González Maíllo.

Durante la acción del mes de marzo, en la que participaron unas 25 militantes de la organización juvenil de la izquierda independentista, se plantaron urnas ante la sede popular, se desplegó una pancarta con el eslogan: "La autodeterminación no se negocia. Referéndum sí o sí "y un grupo logró entrar hasta el acceso de la primera puerta del vestíbulo del edificio. Era el disparo de salida de la campaña "La organización es la clave de la victoria", con la que ARRAN llama a la desobediencia como herramienta para la celebración del referéndum.

Entonces, el actual presidente del PP catalán, Xavier García Albiol, calificó las jóvenes de "fascistas" y denunció los hechos al juzgado de guardia de Barcelona. En el atestado, elaborado por los Mossos, se acusa a las tres detenidas y otros cuatro activistas de los presuntos delitos de daños y desórdenes públicos. Según el escrito de acusación particular presentado por el PP, una pequeña pintada en el metacrilato de la sede popular habría supuesto un gasto de 1.179,75 euros, a pesar de no se señala ninguna de las investigadas como autora del grafiti.

El joven del barrio de Gracia se encuentra en la comisaría de Les Corts, según confirmó la abogada de Alerta Solidaria Norma Pedemonte y mañana pasará a disposición judicial

Después de las tres primeras detenciones, Alerta Solidaria se enteró de que el juez había retirado la acusación contra la portavoz de la organización. Por lo tanto, actualmente, son seis y no siete las activistas investigadas y, por tanto, en las próximas horas se podrían producir dos detenciones más. Han convocado una concentración para esta tarde a las cinco de la tarde ante la comisaría de la calle Travessera de les Corts, 319 -321.

Recientemente, en el marco de la campaña, ARRAN desplegó una pancarta en Madrid con el mensaje en castellano: "Nuestra lucha es contra el Estado español, no contra su gente!".

https://directa.cat/actualitat/mossos-desquadra-detenen-un-militant-darran-lescarni-seu-del-pp

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fI5e

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal