lahaine.org

compartir

                    

Dirección corta: https://lahaine.org/fY4Z

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

28/06/2021 :: Nacionales PP.Catalans

Marcel Vivet i Adrià Catasús: «Els indults portaran més repressió»

x Bernat Surroca
Els dos activistes, que s'enfronten a penes de presó per la manifestació contra Jusapol, reclamen fer "neteja" als Mossos i asseguren que el cos policial té "massa poder"

Marcel Vivet i Adrià Catasús són l'altra cara dels indults. Dos joves perseguits judicialment per la seva participació en manifestacions relacionades amb el procés i que poden acabar empresonats. No els afecta el perdó que va aprovar fa pocs dies el govern espanyol i que ha permès l'alliberament dels presos polítics després de quasi quatre anys empresonats. En el cas de Vivet, l'Audiència de Barcelona l'ha condemnat a cinc anys de presó mentre que Catasús s'enfronta a vuit anys pels mateixos fets. De fet, segons denúncia Alerta Solidària, s'ha perseguit dues persones per un mateix fet: colpejar un agent dels Mossos. 

En aquesta entrevista amb NacióDigital feta just abans de la concessió de l'indult, Vivet i Catasús parlen del seu cas i també del perdó, i com això pot afectar el moviment. Des del respecte als nou presos independentistes que han recuperat la llibertat, els dos joves constaten que la mesura de gràcia del govern de Pedro Sánchez obrirà la porta a "més repressió", i lamenten que els partits independentistes, capitanejats per persones empresonades, hagin "reculat" en el procés d'alliberament nacional. Molt crítics amb els Mossos, desconfien del que pugui fer el nou conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, però exigeixen "netejar" la policia catalana d'agents "espanyolistes i d'extrema dreta".

- Com va rebre la sentència? Esperava una sentència de cinc anys de presó? 

- Marcel Vivet (M.V.): Va ser un xoc. No esperàvem que fos una sentència tan dura. La petició de la Generalitat era de quatre anys i nou mesos de presó i ja sabíem que la secció 21 de l'Audiència Provincial era una de les menys garantistes i més alineada ideològicament amb l'espanyolisme. Que arribés a l'extrem de condemnar-me a cinc anys de presó i, a més, només amb el testimoni de l'agent que suposadament va ser la víctima, no s'entén. El tribunal va descartar les proves gràfiques i, fins i tot, testimonis d'altres mossos, que probablement s'haurien contradit amb l'agent que m'acusava. Va ser un xoc, sento tristor i ràbia. 

- La seva defensa presentarà recurs i demana a la Generalitat que s'hi adhereixi. Hi ha hagut algun contacte? 

- M.V.: No sabem res. No ens ha arribat que hi hagi cap intenció de la Generalitat d'adherir-se al nostre recurs. No seria arreglar res, però sí un gest per anar en una bona direcció. En lloc de posar-se de la banda de la repressió, seria donar un suport simbòlic als manifestants pels drets nacionals i socials.

- En el seu cas hi va haver negociacions abans del judici.

- M.V.: Hi va haver negociacions abans de la primera data del judici, al desembre. Van filtrar a TV3 i a altres mitjans que m'oferirien un pacte per rebaixar les acusacions. Volien que admetés que havia comès els delictes perquè em rebaixessin la pena a dos anys de presó. També van fer pressió a la meva mare, la trucaven des del Departament d'Interior i li feien xantatge emocional perquè jo acceptés el pacte. És una manera d'actuar que es repeteix en molts casos judicials. És una part més d'aquesta de la misèria i covardia de les institucions, que no han fet la seva feina i miren de salvar la situació com poden, perquè quedaria molt millor que un independentista no fos empresonat per l'acusació d'aquest govern. Com que no van aconseguir que jo admetés aquests delictes i vam haver d'anar a judici, el conseller Sàmper va decidir que dos mossos es posessin malalts i se suspengués el judici i s'ajornés fins després de les eleccions. 
 <

Marcel Vivet. Foto: Adrià CostaMarcel Vivet i Adrià Catasús Foto: Adrià CostaAdrià Catasús. Foto: Adrià CostaMarcel Vivet i Adrià Catasús Foto: Adrià Costa


<br

compartir

                    

Dirección corta: https://lahaine.org/fY4Z

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal