lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dA4D

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

20/11/2011 :: Nacionales PP.Catalans

Nuevas okupaciones en Olot, Sant Cugat del Vallès y Barcelona el día de reflexión

x La Directa
Todas las okupaciones están enmarcadas dentro de la semana de lucha por la liberación de espacios abandonados.

[Català]

Nombroses okupacions les últimes hores a Catalunya. Coincidint amb les últimes hores de la campanya electoral i amb el dia de reflexió abans del 20-N, col·lectius vinculats al moviment de les indignades han materialitzat l'entrada a edificis abandonats per a destinar-los a usos socials i per a vivenda de famílies recentment desnonades. De moment s'han fet públiques les accions d'Olot, Sant Cugat del Vallès, Hostafrancs i Eixample (Barcelona). Aquestes accions es sumen a les realitzades els últims dies al carrer Consell de Cent 471 de Barcelona –que fou desallotjada el divendres al matí amb 9 persones imputades per usurpaciñó– i la plaça del Duc de Medinaceli, que ha rebut un termini judicial de 24h per tal d'abandonar la finca. També s'han okupat edificis a l'Estat espanyol, és el cas de Santiago de Compostela (un cèntric i enorme antic cinema) i Granada (l'antiga delegació de la Conselleria d'Educació).

Edifici municipal al carrer Londres

Una cinquantena de persones han protoganitzat una curta okupació al carrer Londres de Barcelona, just a la confluència amb el carrer Villarroel. Es tracta d'un immoble propietat de l'ajuntament de Barcelona que es troba en un estat absolut d'abandonament, fet que ja havia comportat nombroses crítiques veïnals. El grup d'indignades havia entrat a l'edifici feia dies, però ho ha visibilitzat mitjançant un dinar popular aquest migdia. Aleshores han arribat nombroses dotacions policials que han acordonat la zona i han obligat a sortir a tothom després de ser identificades. L'ordre de desallotjament l'ha signat el mateix alcalde de Barcelona Xavier Trias mitjançant un procediment administratiu. Durant les tres hores que s'ha allargat tot l'operatiu policial s'ha anat concentrant gent davant l'edifici, i nombrosos veïns i veïnes han mostrat el seu suport a la iniciativa. Els i les indignades desallotjades han assegurat que ho tornaran a intentar.

Sant Cugat del Vallès i Olot

A primera hora del matí també s'ha viscut una okupació al centre de la capital de La Garrotxa, i mitja tarda es coneixia d'una okupació a Sant Cugat del Vallès. L'acció al municipi vallesà l'han protagonitzat seixanta persones a la plaça Miquel Ros, al barri de La Floresta, i l'immoble en qüestió és propietat d'Unnim (antiga Caixa de Terrassa).


[Castellano]

Numerosas okupaciones las últimas horas en Catalunya. Coincidiendo con las últimas horas de la campaña electoral y con el día de reflexión antes del 20-N, colectivos vinculados al movimiento de las indignadas han materializado la entrada a edificios abandonados para destinarlos a usos sociales y para vivienda de familias recientemente desahuciadas. De momento se han hecho públicas las acciones de Olot, Sant Cugat del Vallès, Hostafrancs y Eixample (Barcelona). Estas acciones se suman a las realizadas los últimos días en la calle Consell de Cent 471 de Barcelona -que fue desalojada el viernes por la mañana con 9 personas imputadas por usurpación- y la plaza del Duc de Medinaceli, que ha recibido un plazo judicial de 24hs para abandonar la finca. También se han okupado edificios en el Estado Español, es el caso de Santiago de Compostela (un céntrico y enorme antiguo cine) y Granada (la antigua delegación de la Consejería de Educación).

Edificio municipal en la calle Londres

Una cincuentena de personas han protoganizado una corta okupación en la calle Londres de Barcelona, justo en la confluencia con la calle Villarroel. Se trata de un inmueble propiedad del Ayuntamiento de Barcelona que se encuentra en un estado absoluto de abandono, lo que ya había comportado numerosas críticas vecinales. El grupo de indignadas había entrado en el edificio hacía días, pero lo ha visibilizado mediante una comida popular este mediodía. Entonces han llegado numerosas dotaciones policiales que acordonaron la zona y han obligado a salir a todo el mundo después de ser identificadas. La orden de desalojo fue firmado por el propio alcalde de Barcelona Xavier Trias mediante un procedimiento administrativo. Durante las tres horas que se ha alargado todo el operativo policial se ha ido concentrando gente frente al edificio, y numerosos vecinos y vecinas han mostrado su apoyo a la iniciativa. Los y las indignadas desalojadas han asegurado que lo volverán a intentar.

Sant Cugat del Vallès y Olot

A primera hora de la mañana también se ha vivido una okupación en el centro de la capital de La Garrotxa, y media tarde se conocía de una okupación en Sant Cugat del Vallès. La acción en el municipio vallesano lo han protagonizado sesenta personas en la plaza Miquel Ros, en el barrio de La Floresta, y el inmueble en cuestión es propiedad de Unnim (antigua Caixa de Terrassa).


Noticias anteriores relacionadas:

19 de noviembre: Nueva vivienda okupada en Sants para familias desahuciadas

18 de noviembre: Desalojo esta mañana en Barcelona. El bloque 17N sigue adelante

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dA4D

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal