lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/bU1Q

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

01/04/2009 :: Nacionales PP.Catalans, Països Catalans

Ocupación de la sede del distrito de Sant Martí en protesta contra el Mobbing

x Apoptosis
[Cat-Cast] Afectadas por el mobbing, junto con grupos de apoyo y solidarixs ocupamos ayer la Seu del Districte de Sant Martí.

[Cat]

Afectades pel mobbing, juntament amb grups de suport i solidarixs vam ocupar ahir la Seu del Districte de Sant Martí. Al voltant de les 11h del matí, unes 50 persones entràvem a l'interior de la seu amb l'objectiu de denunciar l'assetjament immobiliari (mobbing) en el barri, així com responsabilitzar als poders públics de la seva perpetuació.

A l'entrar, cridàrem consignes com “cap veïna fora del barri”, “Què direm?mobbing no, què farem? Lluitarem” o “polítics mentiders no serviu per res”. Al mateix temps, es va penjar una pancarta des del primer pis, en la qual es llegia “Davant l'actitud còmplice del Districte, aturem els desnonaments”.

En tot moment, es va evitar la confrontació amb els funcionarixs i usuarixs del districte, als quals se'ls va convidar a esmorzar (te, fruita, etc.) i se'ls va explicar el perquè de l'acció. Vam repartir tríptics sobre el mobbing, formes de detectar-lo i combatre'l; i octavetes en les quals s'explicava el cas de Rosa Talón. Rosa és una veïna del barri del Clot, que pateix assetjament immobiliari des de fa més de 15 anys. El pròxim 21 d'abril serà desnonada, o almenys ho intentaran. Ella és una més de les moltxs afectadxs per l'assetjament de propietaris, administradors de finques i ajuntaments. Algunxs de les persones presents en l'acció, portaven perruques rosa-fucsia en suport a la Rosa.

Un grup de gent va romandre fora de la seu cridant consignes i repartint tríptics. Es va encadenar un maniquí amb una pancarta que deia “M'han fet fora de casa perquè l'Ajuntament passa! Prou complicitat amb el mobbing”. A l'arribar la Guàrdia Urbana ens van intentar treure una de les pancartes que hi havia fora. Aquesta es va penjar enmig de la plaça. La Urbana va entrar a l'interior i després de diverses empentes decidirem sortir, ja que no es volia entrar en cap tipus de confrontació. Fora, abans de desconvocar l'acció, l'assemblea contra la violència immobiliaria de Barcelona va llegir un comunicat (mirar a sota) en el qual explicava el cas de Rosa i es convocava una concentració en suport a la Rosa, el dia 21 a les 9h. davant de la seva botiga, carrer Rogent 81 bis.

[Cast]

tadas por el mobbing, junto con grupos de apoyo y solidarixs ocupamos ayer la Seu del Districte de Sant Martí. Alrededor de las 11h de la mañana, unas 50 personas entrábamos al interior de la sede con el objetivo de denunciar el asedio immobiliario o mobbing en el barrio, así como responsabilizar a los poderes públicos de su perpetuación.

Al entrar, gritamos consignas como “cap veïna fora del barri”, “Què direm?mobbing no, què farem? Lluitarem” o “polítics mentiders no serviu per res”. Al mismo tiempo, se colgó una pancarta desde el primer piso, en la que se leía “Davant l'actitud còmplice del Districte, aturem els desnonaments”.

En todo momento se evitó la confrontación con los funcionarios y usuarios del districte, a los que se les invitó a desayunar (té, fruta, etc.) y se les explicó el porqué de la acción. Repartimos panfletos sobre el mobbing, formas de reconocerlo y combatirlo; y octavillas en las que se explicaba el caso de Rosa Talón. Rosa es una vecina del barri del Clot, que lleva sufriendo asedio immobiliario desde hace 15 años. El próximo 21 de abril será desauciada, o al menos lo intentarán. Ella es una más del las muchxs afectadas por el asedio de propietarios, administradores de fincas y ayuntamientos. Algunxs de las personas presentes en la acción, llevaban pelucas rosa-fucsia en apoyo a Rosa.

Un grupo de gente permaneció fuera de la sede gritando consignas y repartiendo panfletos. Se encadenó un maniquí con una pancarta que decía “M' han fet fora de casa perquè l' Ajuntament passa! Prou complicitat amb el mobbing”. Al llegar la Guardia Urbana nos intentaron quitar una de las pancartas que había fuera. Ésta se colgó en medio de la plaza. La Urbana entró al interior y tras varios empujones decidimos salir, puesto que no se quería entrar en ningún tipo de confrontación. Allí, antes de desconvocar la acción, la asamblea contra la violencia immobiliaria de Barcelona leyó un comunicado (mirar abajo) en el que explicaba el caso de Rosa y se convocaba una concentración de apoyo a Rosa, el día 21 a las 9h. delante de su tienda, calle Rogent 81 bis.

Col·lectiu autònom de contrainformació, Apoptosis

Comunicat repartit i llegit durant l'acció per l'assemblea contra la violència immobilaria de Barcelona:

LA ROSA!

La Sra. Rosa Talón pateix assetjament immobiliari des de fa més de 20 anys per part del propietari de la finca que sense cap mena d’escrúpuls: no ha fet cap inversió en el manteniment de la finca. ha tallat el subministrament d’aigua abocant-la a viure llargs anys en condicions indignes a pesar de la seva edat. ha contractat detectius privats. i un llarg etcètera dels més variats paranys.. La Sra. Rosa, decideix no cedir a les seves agressives pressions, sinó més aviat tot el contrari, planta cara i es dedica a fer un llarg pelegrinatge per totes les oficines de l’administració (Síndic de Greuges, Oficina Municipal contra el mobbing, Seu del Districte, Jutjats, Policia...), sent nul el resultat obtingut. La justícia s’ha encarregat d’avalar aquestes pràctiques, ha condemnat a la Rosa al desnonament immediat i a sobre a pagar les costes del judici. Fins i tot una querella criminal per mobbing i coaccions, admesa a tràmit i interposada per la Rosa, no ha aconseguit aturar el procés. Així doncs, es podria donar el cas absurd, de que el propietari sigui condemnat per un delicte de coaccions d’aquí dos anys, quan la finca ja sigui un altre solar podrit al barri.


L’AJUNTAMENT NO POT FER RES ?

En aquest cas són moltes les irregularitats comeses per part del Districte de San Martí:
Tot i la trentena d’instàncies presentades per la Sra. Rosa Talón des de l’any 1997, l’Ajuntament de Barcelona en tots aquest anys no ha fet més que interposar a la propietat alguna multa.
Tot i el constat incompliment de la realització de les obres de manteniment per part de la propietat, el districte no ha fet ús de la seva facultat de realitzar les obres i cobrar-les amb posterioritat al propietari.
L'Ajuntament ha atorgat al propietari el permís d’enderroc, quan de sobres es coneixia la presencia de la Sra. Rosa, el seu contracte indefinit i l’assetjament que sofria...

L’Ajuntament s’autodenomina com a defensor dels inquilins assetjats (amb mesures espectaculars com el fiscal antimobbing), però demostrant a l’hora de la veritat una descarada, per no dir còmplice passivitat. Aquest és un cas emblemàtic d’injustícia, on la col·laboració dels poders públics amb els interessos especulatius privats és tan evident... que fa pudor. Molta pudor!

Exigim que l’Ajuntament de Sant Martí:
Es personi com a acusació particular en el judici penal per mobbing i coaccions interposat per la Sra Rosa Talón.
Sancioni el propietari per les seves pràctiques (multes no pagades, realització obligatòria de reformes i rehabilitació de la finca no realitzades, etc...).
Aturi l'ordre de desnonament, que pretén fer-se efectiva el 21 d'abril del 2009.

Totes plegades plantem cara a l’especulació. El 21 d'abril a les 9h davant de la botiga (81 bis carrer Rogent) concentració de suport a la Rosa Talón.

Per mes informació consultar
http://rosa.pimienta.org
http://violenciaimmobiliaria.org/

Col·lectiu de suport a la Rosa Talón i assemblea contra la violència immobiliària

Reportaje fotográfico

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/bU1Q

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal