lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fW3T

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

19/01/2021 :: País Valencià

Processats 28 ultres que van agredir i acorralar manifestants el 9 d’octubre del 2017 a València

x Vilaweb
Molts dels encausats formaven part de l'extinta Peña Yomus, d'aficionats neonazis del València Club de Futbol

El titular del jutjat d’instrucció número quinze de València ha ordenat de processar vint-i-vuit ultres investigats per les agressions i amenaces contra periodistes i participants en la manifestació del 9 d’octubre de 2017 a València. Segons la resolució, molts dels encausats formaven part de l’extinta Peña Yomus, d’aficionats neonazis del València Club de Futbol, però també hi ha, per exemple, un locutor de televisió i de ràdio que en els dies previs a la manifestació va publicar diversos missatges a les xarxes socials proposant d’impedir la manifestació de la diada valenciana.

Alguns dels investigats van accedir aquella tarda a la plaça de Sant Agustí de València, on començava la marxa reivindicativa, formant, entonant càntics i crits d’extrema dreta i fent la salutació feixista. El seu objectiu, escriu el jutge, era “d’assetjar i enfrontar-se als qui acudissin a la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre, a fi de dificultar i d’impedir, fins i tot mitjançant l’ús de violència, la celebració d’aquesta manifestació, i això per la seva radical discrepància ideològica amb els convocants de la manifestació i la seva hostilitat respecte de tot allò que representen”.

Els investigats van trencar els cordons de seguretat establerts per les forces de seguretat i van acorralar i presumptament agredir diversos manifestants. De fet, la marxa no va poder completar el recorregut previst. El jutge també fa referència a les amenaces sofertes per diversos treballadors i col·laboradors d’un mitjà de comunicació que havia muntat una taula informativa per a promocionar el llançament d’un nou diari, així com els danys ocasionats a l’empresa editora per la destrucció de milers d’exemplars del periòdic.

Així mateix, detalla les puntades i cops de puny propinats per una dotzena dels encausats a dos manifestants. Una de les víctimes segueix encara ara un tractament per seqüeles derivades d’estrès post-traumàtic a causa de l’agressió. També van ser atacats un fotògraf, a qui van provar de robar-li la càmera i li van trencar dos objectius, i un altre periodista, a qui van picar amb una forca de fusta i li van fracturar la pantalla del telèfon mòbil.

El magistrat conclou així la recerca i dóna deu dies de termini a la fiscalia i a les acusacions personades en la causa perquè formulin escrit d’acusació i sol·licitin l’obertura de judici oral, o bé perquè demanin el sobreseïment de les diligències.

https://www.vilaweb.cat/noticies/ultres-valencia-9-octubre-2017-processats/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fW3T

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal