lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eW33

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

07/01/2016 :: Barcelona

S´ha iniciat la vaga indefinida a Seat Componentes

x Secció Sindical CGT SEAT Componentes
. Des de les 6 del matí ha cessat tota activitat a la fàbrica de caixes de canvi que el grup VW té a El Prat de Llobregat

 

S’HA INICIAT LA VAGA INDEFINIDA A SEAT COMPONENTS

A PARTIR DE LES 6 DEL MATÍ HA CESSAT TOTA ACTIVITAT A LA FÀBRICA DE CAIXES DE CANVI QUE EL GRUP VW TÉ AL PRAT DE LLOBREGAT.

Després de dues reunions de mediació davant la Inspecció de Treball els dies 4 i 5 de gener no ha estat possible desencallar el conflicte que l’empresa ha provocat l’en anunciar 50 trasllats forçosos d’aquesta planta a la de Martorell.

La representació dels treballadors ha desmuntat els arguments de l’empresa, que al·lega com a excusa un excedent de plantilla. En SEAT Components (antiga Gearbox) es treballa tots els caps de setmana per arribar a la producció que s’ha de realitzar de dilluns a divendres, generant-se així una acumulació d’hores pendents de gaudi que a hores d’ara supera les 130.000. D’aquesta forma no es donen els dies de descans pertinents, incomplint-se així de manera constant i traïdora alguns dels articles del conveni al que a jornada laboral es refereix. Al seu torn, i de forma paradoxal i inexplicable, es produeix una situació de incessant reducció de plantilla al taller.

D’altra banda, és evident una manca de personal a la fàbrica de Martorell per seguir produint amb normalitat, donat l’augment de previsions de vendes en els propers mesos. Però acomiadar 200 treballadors d’ETT per no realitzar-contracte fix de SEAT en els termes que marca la llei, i intentar suplir-los amb els 50 desplaçats de SEAT Components delata una política laboral del tot irregular i inacceptable.

Aquesta vulneració dels drets laborals dels treballadors, l’incompliment de la llei i les mentides de la direcció de SEAT Components van desencadenar el dia 22 de desembre l’anunci de la vaga indefinida.

Des de fa anys, la política del grup VW a l’estat espanyol ha estat la d’obtenir el major benefici amb el mínim cost a força de vulnerar una i altra vegada els drets dels treballadors. Això no és més que un altre exemple de com la multinacional ofereix una cara amable davant l’opinió pública i una altra agressiva i despietada davant la plantilla. Després de l’escàndol patit després del descobriment del frau dels motors dièsel, el grup VW a Espanya insisteix en la mentida i l’engany forçant unes polítiques antisocials, i beneficiant a més de quantioses ajudes públiques que només reverteixen en la societat alemanya, deixant als seus treballadors espanyols en situacions laborals precàries.

Així doncs, després del fracàs de la mediació, la CGT es mantindrà ferm amb la vaga en defensa dels drets dels treballadors i en contra dels abusos i actuacions al marge de la llei del grup VW.

Salut.

CGT SEAT COMPONENTES

Per a més informació:
• Enrique Fernández Pérez 696.881.672
Secretari d’Acció Sindical de CGT a SEAT Components
• Juan Antonio Fernández Lozano 657.788.613
Secretari General de CGT a SEAT Components
• Jesús Ramón Dorado 639.623.168
Secretari de Comunicació de CGT a SEAT Components

Prat de Llobregat a 7 gener 2016

CONVOQUEM VAGA INDEFINIDA A SEAT COMPONENTES DES DEL 7 DE GENER

LA DIRECCIÓ DE SEAT COMPONENTES (EL PRAT DE LLOBREGAT) ESTÀ EXECUTANT 50 TRASLLATS FORÇOSOS A LA PLANTA DE SEAT MARTORELL DE MANERA UNILATERAL I MESQUINA, BASANT-SE EN UNA MENTIDA I AL MARGE DE LA REPRESENTACIÓ SOCIAL.

Ahir, 22 de desembre, el mateix dia que ens anàvem de vacances, l’empresa anunciava que durà a terme el trasllat forçós de 50 companys a Martorell, justificats amb la gran mentida de l’excedent de personal, en una empresa en què la borsa d’hores pendents de gaudi és de més de 130.000 i el treball en festius és una cosa generalitzada, amb una mitjana de 380 persones treballant cada cap de setmana per poder arribar a les produccions exigides. La mentida és palesa.

La notificació es va dur a terme sense cap criteri objectiu, assenyalant a la gent directament i buscant el càstig, afectant en molts casos a la conciliació familiar i canviant substancialment les condicions de treball dels afectats.

Davant aquesta situació, la CGT juntament amb les altres organitzacions sindicals (UGT i CCOO), convoquem el dia 7 de gener a les 6 del matí assemblea general i vaga indefinida fins que tornin els treballadors que han estat traslladats forçosament.

Secció Sindical de CGT Seat Componentes

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eW33

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal