lahaine.org
Nacionales PP.Catalans :: 01/03/2012

Un altre èxit dels estudiants al dia de Vaga General

La Directa/VilaWeb
Miles de personas han salido a la calle. Al final de la manifestación de la mañana han habido cargas, contenedores quemados y se habla de 15 detenidas sin confirmar

Topades entre la policia i estudiants a Barcelona

Un grup trasllada la protesta a plaça Espanya · Milers d'estudiants han sortit al carrer en defensa de la universitat pública · Al final de la manifestació hi ha hagut topades, càrregues, contenidors cremats i diversos detinguts

Milers d'estudiants han sortit als carrers de viles de tot el país per protestar contra les retallades i el nou model de governança. A Barcelona, la manifestació ha avançat sense incidents pel centre amb el lema 'No pagarem la seva estafa, Salvem la universitat pública'. El punt de tensió ha arribat davant la seu de la Borsa de Barcelona, quan alguns manifestants han llançat pintura i pedres als mossos que custodiaven l'edifici i després hi ha hagut algunes càrregues.

Segons que relaten diversos testimonis via Twitter hi ha hagut càrregues a l'entrada de la UB pel carrer Diputació, s'han cremat contenidors al carrer d'Enric Granados. Els mossos han detingut alguns manifestants, però no han especificat quants.

Un grup de manifestants s'ha dirigit cap a la Universitat de Barcelona i n'ha ocupat el rectorat (vídeo), amb la intenció de fer-hi una assemblea i decidir les accions que emprendran.

Un altre grup ha marxat per Gran Via fins al Mobile World Congress. La policia ha acordonat el recinte, i mig miler de manifestants es concentren al voltant. La protesta fa que a hores d'ara la plaça d'Espanya sigui tallada.

Gentada a València

També hi ha hagut una gentada pel centre de València, que s'ha manifestat rere una pancarta que reclama 'un ensenyament públic i de qualitat'. Una marxa que arriba marcada per les protestes i les càrregues policíaques de fa tot just una setmana. A Palma, més d'un miler d'estudiants han marxat fins al Consolat de Mar sota el lema 'Seva és la crisi, nostra és la lluita'. A banda, hi ha hagut marxes a desenes de ciutats més.

Abans, a primera hora del matí, hi ha hagut talls de trànsit d'un grup d'estudiants de la UAB. I després, diversos grups d'estudiants que es dirigien cap al centre de Barcelona, han tallat l'avinguda Diagonal a l'alçada del Palau Reial, la Meridiana i la Gran Via.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha cridat a fer vaga avui a les universitats públiques catalanes contra les retallades i el nou model de governança. Des d'ahir al vespre hi ha hagut tancades a universitats i a instituts de tot el país. La vaga, acompanyada de les manifestacions, té el suport de sindicats d'estudiants, com el SEPC, i del personal d'administració i serveis i docent i investigador (PAS i PDI)

Les tancades

Una de les tancades més nombroses és la que hi ha hagut a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, al Raval amb un centenar de participants.

Segons que ha informat el SEPC i recull el diari l'Accent, a Barcelona també hi ha hagut tancades a l'ETSEIB de la UPC i a la UPF a la Ciutadella. A Castelló, els estudiants de la Universitat Jaume I han ocupat la Facultat d'Humanes; a Mallorca, l'Assemblea d'estudiants de la UIB ha decidit ocupar la facultat Guillem Cifre; a València, hi ha tancades a tots els campus: al de Tarongers, a la facultat de Dret; a Burjassot, a la Facultat de Farmàcia, i també a Blasco Ibañez. Hi ha hagut tancada també a la Casa de l'Alumne de la Universitat Politècnica de València. A més, hi ha hagut tancades a uns quants instituts del país.

També una trentena d'estudiants han passat la nit a la facultat de Lletres del campus del Barri Vell de Girona, i aquest matí han barrat el pas a les dues facultats del campus amb cadenats i tanques d'obres.

Els motius

El manifest de la Plataforma explica el motiu de la vaga: contestar les retallades dels pressupostos universitaris, l'acomiadament de professors, l'augment de les taxes dels estudis i el nou model de governança. La convocatòria de vaga es proposa de paralitzar vint-i-quatre hores l'activitat universitària contra la política que porta a terme la Generalitat.

Ara, els estudiants ja van fer ahir una protesta prèvia davant el Departament d'Economia i Coneixement, i van provar d'entrar-hi per manifestar al conseller Andreu Mas-Colell l'oposició 'al nou model de governança' que, diuen, 'suspèn el dret de l'educació pública'. Però l'acció no es va poder consumar, perquè els mossos antiavalots van barrar-los l'entrada i van detenir dos estudiants --que després foren deixats en llibertat.

Manifestacions pertot

De manifestacions, n'hi ha de convocades a Alacant (13.00, a la Mà d'Azorín); Barcelona (12.30, a la plaça de la Universitat); Castelló (12.00, a la plaça de la Independència); Gata de Gorgos (12.00, a l'estació de tren); Girona (12.00, a la plaça de Sant Domènec); Lleida (12.00, a la plaça de Víctor Siurana); el Masnou (11.00, a l'estació de tren); Olot (9.30, a la plaça del Rector Ferrer); Palma (12.00, a la plaça del Tub); Tarragona (11.00, a la plaça Imperial Tàrraco); Tortosa (12.00, al carrer de la Mare de Déu de la Providència); València (12.00, a la Facultat de Geografia i Història); i Vinaròs (11.00, a la plaça de l'Ajuntament).

Piquets d'estudiants tallen els accessos al campus de Bellaterra

La jornada de vaga a la UAB ha començat a primera hora amb piquets d'estudiants a diverses facultats i també en els principals accessos al campus de Bellaterra. Els piquets ha tallat la AP-7 a Cerdanyola del Vallès i la B-30 durant mitja hora i la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al seu pas per la universitat vallesana. Des de fa una estona, però, la circulació ferroviària ja s'ha restablert.

La incidència causa uns quants quilòmetres de retenció a la AP-7 i a la B-30 i, de retruc, a la C-58, en l'enllaç amb aquestes dues altres vies. Podeu consultar la situació del trànsit a les carreteres del Principat i a la ciutat de Barcelona.

VilaWeb

Una exitosa vaga general d'universitats paralitza els campus i aplega 50.000 persones a Barcelona i 20.000 a València


Les columnes des dels campus

A partir de les 9h del matí ha començat una intensa activitat de piquets que han fet cercaviles per tots els campus universitaris. La tònica general era amb major o menor intensitat la mateixa: un seguiment massiu i baixíssima presència de docents i alumnat a les aules. El Campus Diagonal de la UB presentava un aspecte inusual a la pràctica totalitat de les facultats, amb l'excepció dels laboratoris de pràctiques de Química i tres aules de la facultat d'Economia. Les pancartes i pintades són presents a les parets, façanes i passadissos de la majoria d'instal·lacions universitàries. Cap a les 10h del matí s'han iniciat les cercaviles. Un miler de persones convocades al Palau Reial han desplegat una enorme pancarta contra la privatització de l'ensenyament universitari, i han marxat lentament en direcció al centre de la ciutat, provocant un col·lapse viari considerable. El Trambaix s'ha suspès i tots els autobusos han estat desviats. La seu central de La Caixa, ubicada a la plaça Maria Cristina, ha quedat plena d'impactes de globus de pintura al crit de “banquers mafiosos i lladres”. També nombroses pintades al centre comercial Illa Diagonal. A mida que la cercavila avançava s'anava convertint en una manifestació, ja que arreplegava l'estudiantat dels diferents centres d'ensenyament superior (UPC) i secundari ubicats en el seu recorregut carrer Balmes avall. Només aquesta marxa ja sumava 3.000 persones quan s'ha incorporat a la Gran Via.

Ocupació de la Cadena Ser

Una altra cercavila amb orígen al campus Raval de la UB s'ha dirigit fins al hall de l'estació de metro de la plaça Universitat, on han sabotejat desenes de màquines expenedores i validadores de bitllets en protesta per la recent pujada dels preus del transport públic. Tot seguit s'han dirigit a la històrica seu de la Cadena Ser-Ràdio Barcelona ubicada al carrer Casp, on han ocupat les instal·lacions i han exigit a la direcció de l'emisora que els permetés la lectura d'un comunicat de quatre minuts en directe. En un primer moment els responsables de la ràdio s'hi han negat, però veient la determinació de la columna de manifestants han optat per obrir micròfons i permetre que el missatge de denúncia arribés a milers d'oients que sintonitzaven l'emisora prop de les 10h del matí. Altres marxes han recorregut els campus de la Universitat Pompeu Fabra i de la UPC. A municipis com Sabadell, Terrassa o Mataró també s'han fet cercaviles, amb el tall durant uns minuts de la N-2 al seu pas pel Maresme central.

La Directa

MANIFEST DE LA PLATAFORMA UNITÀRIA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA (PUDUP)

L’educació pública és un dret i una necessitat social, no un privilegi. Com a treballadors i estudiants que ara mateix estem vivint la transformació política i econòmica de la Universitat Pública, ens sentim amb la responsabilitat social de transmetre a la ciutadania la nostra preocupació. S’està executant una transformació estructural de la Universitat que posa en suspens el dret a l’educació pública de les properes generacions. Som plenament conscients que el que estem vivint és una transformació que afecta tot el Sector Públic i, en general, model de societat que volem. Som plenament conscients que la reforma afecta tota l’Educació Pública, tant a la Universitat com a l’Educació Primària i Secundària. És la nostra responsabilitat defensar la Universitat Pública de la qual formem part i posar en coneixement de tothom que les reformes afecten no sols els que ara som a la Universitat sinó els que hi vindran i els que hi voldrien venir, en el futur. Cal garantir que les properes generacions tinguin al menys els mateixos drets d’accedir a una formació pública i de qualitat. Per tot això exposem:

- El canvi de model universitari limita la possibilitat d’accedir als estudis universitaris. En una societat del coneixement on la formació no només és requisit indispensable per poder accedir al mercat laboral sinó també per al desenvolupament d’una ciutadania crítica, les polítiques universitàries que s’estan aplicant tendeixen a convertir en un privilegi l’accés a aquesta formació. És incongruent, i un greuge irresponsable cap a les properes generacions, dificultar l’accés a la Universitat quan, en una conjuntura de crisi econòmica com la que patim, la formació s’ha assenyalat com un element fonamental per superar-la i, alhora, pot ser també una via de transformació de les condicions que han abocat a aquesta crisi.
- La conjuntura econòmica, en la que s’exigeixen retallades en el sector públic, s’està fent servir per reduir el finançament públic de la Universitat i augmentar el cost dels ensenyaments per les i els estudiants i les seves famílies.
- Les retallades estan precaritzant les condicions de treball tant del personal docent i investigador com del d’administració i serveis quan no, directament, provocant el seu acomiadament. Un contracte fix i indefinit és un dret de tot treballador dins i fora de l’àmbit públic, i no pas un privilegi.
- Les conseqüències d’aquesta precarització repercuteixen directament en la qualitat dels serveis. No es pot aspirar a la qualitat i l’excel·lència amb polítiques de precarització laboral i una reducció del nombre de professors i de personal d’administració i serveis.
- Aquestes retallades comporten la pèrdua de molts llocs de treball, no sols dins la Universitat a tots els nivells, sinó també a les empreses que hi donen servei i els proveïdors.
- Denunciem la manca de transparència en la gestió. Les progressives reformes universitàries han impulsat un model de governança de la Universitat que hibrida un model empresarial amb el model de gestió pública. Aquesta hibridació s’ha traduït en una manca de transparència en la gestió que no es conseqüent amb una institució de caràcter públic.
- Denunciem també les pressions orientades a la progressiva pèrdua de control democràtic de les universitats públiques i del conjunt del sistema universitari. Pressions que pretenen minimitzar la participació de la comunitat universitària a favor d’un sistema jeràrquic dominat per representants del poder empresarial.
- Davant d’un procés d’internacionalització de les universitats destinat a captar “clients” d’arreu del món, recordem que la societat catalana té dret a un ús ple de la llengua pròpia del país, incloent la seva utilització a tots els nivells de l’ensenyament superior.

Cal repensar la Universitat Pública, totes i tots volem una Universitat millor. No es tracta de aferrar-nos a un model anterior com tampoc d’acceptar acríticament les reformes que s’imposen amb criteris de benefici monetari. L’educació no és un negoci, és un dret. Per tal de reconstruir la Universitat Pública exigim que no se’ns imposin les reformes sinó que aquestes siguin fruit de decisions conjuntes que neixin de la pròpia comunitat universitària i de la societat, i que tinguin present l’interès col·lectiu de la ciutadania i la funció de la universitat com a servei d’interès públic.


[Castellano]

Choques entre la policía y estudiantes en Barcelona

Un grupo traslada la protesta a plaza España · Miles de estudiantes han salido a la calle en defensa de la universidad pública · Al final de la manifestación ha habido choques, cargas, contenedores quemados y varios detenidos

Miles de estudiantes salieron a las calles de pueblos y ciudades de todo el país para protestar contra los recortes y el nuevo modelo de gobernanza. En Barcelona, ​​la manifestación avanzó sin incidentes por el centro con el lema 'No pagaremos su estafa, Salvemos la universidad pública'. El punto de tensión ha llegado ante la sede de la Bolsa de Barcelona, ​​cuando algunos manifestantes lanzaron pintura y piedras a los mossos que custodiaban el edificio y después ha habido algunas cargas.

Según relatan varios testigos vía Twitter ha habido cargas a la entrada de la UB por la calle Diputación, se han quemado contenedores en la calle de Enric Granados. Los mossos han detenido algunos manifestantes, pero no han especificado cuántos.

Un grupo de manifestantes se ha dirigido hacia la Universidad de Barcelona y ha ocupado el rectorado, con la intención de hacer una asamblea y decidir las acciones que emprenderán.

Otro grupo ha marchado por Gran Vía hasta el Mobile World Congress. La policía ha acordonado el recinto, y medio millar de manifestantes se concentran alrededor. La protesta hace que a estas alturas la plaza de Espanya esté cortada.

Gentío en Valencia

También ha habido un gentío por el centro de Valencia, que se ha manifestado tras una pancarta que reclama 'una enseñanza pública y de calidad'. Una marcha que llega marcada por las protestas y las cargas policiales de hace apenas una semana. En Palma, más de un millar de estudiantes han marchado hasta el Consolat de Mar bajo el lema 'Suya es la crisis, nuestra es la lucha'. Además, ha habido marchas en decenas de ciudades más.

Antes, a primera hora de la mañana, ha habido cortes de tráfico de un grupo de estudiantes de la UAB. Y después, varios grupos de estudiantes que se dirigían hacia el centro de Barcelona, ​​han cortado la avenida Diagonal a la altura del Palacio Real, la Meridiana y la Gran Via.

La Plataforma Unitaria en Defensa de la Universidad Pública (PUDUP) ha llamado a hacer huelga hoy en las universidades públicas catalanas contra los recortes y el nuevo modelo de gobernanza. Desde anoche ha habido encierros en universidades y en institutos de todo el país. La huelga, acompañada de las manifestaciones, tiene el apoyo de sindicatos de estudiantes, como el SEPC, y del personal de administración y servicios y docente e investigador (PAS y PDI)

Las ocupaciones

Una de los encierros más numerosas es la que ha habido en la Facultad de Geografía e Historia de la Universidad de Barcelona, ​​el Raval con un centenar de participantes.

Según ha informado el SEPC y recoge el diario l'Accent, en Barcelona también ha habido encierros en la ETSEIB de la UPC y la UPF en la Ciutadella. En Castellón, los estudiantes de la Universidad Jaume I han ocupado la Facultad de Humanidades; en Mallorca, la Asamblea de estudiantes de la UIB ha decidido ocupar la facultad Guillem Cifre, en Valencia, hay ocupaciones en todos los campus: el de Naranjos, en la facultad de Derecho; en Burjassot, en la Facultad de Farmacia, y también a Blasco Ibañez. Ha habido encierros también en la Casa del Alumno de la Universidad Politécnica de Valencia. Además, ha habido ocupaciones en varios institutos del país.

También una treintena de estudiantes han pasado la noche en la facultad de Letras del campus del Barri Vell de Girona, y esta mañana han cerrado el paso a las dos facultades del campus con candados y vallas de obras.

Los motivos

El manifiesto de la Plataforma explica el motivo de la huelga: contestar los recortes de los presupuestos universitarios, el despido de profesores, el aumento de las tasas de los estudios y el nuevo modelo de gobernanza. La convocatoria de huelga se propone paralizar 24 horas la actividad universitaria contra la política que lleva a cabo la Generalitat.

Ahora, los estudiantes ya hicieron ayer una protesta previa ante el Departamento de Economía y Conocimiento, y probaron de entrar para manifestar al consejero Andreu Mas-Colell la oposición 'al nuevo modelo de gobernanza' que, dicen, 'suspende el derecho de la educación pública'. Pero la acción no se pudo consumar, porque los mossos antidisturbios cerraron la entrada y detuvieron a dos estudiantes - que luego fueron dejados en libertad.

Manifestaciones

De manifestaciones, hay convocadas en Alicante (13.00, en la Mano de Azorín), Barcelona (12.30, en la plaza de la Universidad); Castellón (12.00, en la plaza de la Independencia); Gata de Gorgos ( 12.00, en la estación de tren); Girona (12.00, en la plaza de Santo Domingo); Lleida (12.00, en la plaza de Víctor Siurana), el Masnou (11.00, en la estación de tren); Olot (9.30 , en la plaza del Rector Ferrer); Palma (12.00, en la plaza del Tubo); Tarragona (11.00, en la plaza Imperial Tarraco); Tortosa (12.00, en la calle de la Virgen de la Providencia); Valencia (12.00 , en la Facultad de Geografía e Historia) y Vinaròs (11.00, en la plaza del Ayuntamiento).

Piquetes de estudiantes cortan los accesos al campus de Bellaterra

La jornada de huelga en la UAB ha comenzado a primera hora con piquetes de estudiantes en varias facultades y también en los principales accesos al campus de Bellaterra. Los piquetes ha cortado la AP-7 en Cerdanyola del Vallès y la B-30 durante media hora y la vía de los Ferrocarriles de la Generalidad de Cataluña (FGC) a su paso por la universidad vallesana. Desde hace un rato, sin embargo, la circulación ferroviaria ya se ha restablecido.

La incidencia causa unos cuantos kilómetros de retención en la AP-7 y la B-30 y, de rebote, en la C-58, en el enlace con estas otras dos vías. Podéis consultar la situación del tráfico en las carreteras del Principado y en la ciudad de Barcelona.

VilaWeb

Una exitosa huelga general de universidades paraliza los campus y reúne 50.000 personas en Barcelona y 20.000 en Valencia

Las columnas desde los campus

A partir de las 9h de la mañana ha comenzado una intensa actividad de piquetes que han hecho pasacalles por todos los campus universitarios. La tónica general era con mayor o menor intensidad la misma: un seguimiento masivo y bajísima presencia de docentes y alumnado en las aulas. El Campus Diagonal de la UB presentaba un aspecto inusual en la práctica totalidad de las facultades, con la excepción de los laboratorios de prácticas de Química y tres aulas de la facultad de Economía. Las pancartas y pintadas están presentes en las paredes, fachadas y pasillos de la mayoría de instalaciones universitarias. Hacia las 10h de la mañana se han iniciado los pasacalles. Un millar de personas convocadas al Palacio Real han desplegado una enorme pancarta contra la privatización de la enseñanza universitaria, y se han ido lentamente en dirección al centro de la ciudad, provocando un colapso viario considerable. El Trambaix se ha suspendido y todos los autobuses han sido desviados. La sede central de La Caixa, ubicada en la plaza María Cristina, ha quedado llena de impactos de globos de pintura al grito de "banqueros mafiosos y ladrones". También numerosas pintadas en el centro comercial Illa Diagonal. A medida que el pasacalle avanzaba se iba convirtiendo en una manifestación, ya que recogía el estudiantado de los diferentes centros de enseñanza superior (UPC) y secundaria ubicados en su recorrido la calle Balmes abajo. Sólo esta marcha ya sumaba 3.000 personas cuando se ha incorporado a la Gran Via.

Ocupació de la Cadena Ser

Otra pasacalle con origen en el campus Raval de la UB se ha dirigido hasta el hall de la estación de metro de la plaza Universidad, donde han saboteado decenas de máquinas expendedoras y validadoras de billetes en protesta por la reciente subida de los precios del transporte público. A continuación se han dirigido a la histórica sede de la Cadena Ser-Radio Barcelona ubicada en la calle Caspe, donde han ocupado las instalaciones y han exigido a la dirección de la emisora ​​que les permitiera la lectura de un comunicado de cuatro minutos en directo. En un primer momento los responsables de la radio se han negado, pero viendo la determinación de la columna de manifestantes han optado por abrir micrófonos y permitir que el mensaje de denuncia llegara a miles de oyentes que sintonizaban la emisora ​​cerca de las 10h de la mañana. Otras marchas han recorrido los campus de la Universidad Pompeu Fabra y de la UPC. En municipios como Sabadell, Terrassa o Mataró también se han hecho pasacalles, con el corte durante unos minutos de la N-2 a su paso por el Maresme central.

La Directa

MANIFIESTO DE LA PLATAFORMA UNITARIA EN DEFENSA DE LA UNIVERSIDAD PÚBLICA (PUDUP)

La educación pública es un derecho y una necesidad social, no un privilegio. Como trabajadores y estudiantes que ahora mismo estamos viviendo la transformación política y económica de la Universidad Pública, nos sentimos con la responsabilidad social de transmitir a la ciudadanía nuestra preocupación. Se está ejecutando una transformación estructural de la Universidad que pone en suspenso el derecho a la educación pública de las próximas generaciones. Somos plenamente conscientes de que lo que estamos viviendo es una transformación que afecta a todo el Sector Público y, en general, al modelo de sociedad que queremos. Somos plenamente conscientes de que la reforma afecta a toda la Educación Pública, tanto en la Universidad como en la Educación Primaria y Secundaria. Es nuestra responsabilidad defender la Universidad Pública de la que formamos parte y poner en conocimiento de todos que las reformas afectan no sólo a los que ahora estamos en la Universidad sino los que vendrán y los que quisieran venir, en el futuro. Hay que garantizar que las próximas generaciones tengan al menos los mismos derechos de acceder a una formación pública y de calidad. Por todo ello exponemos:

- El cambio de modelo universitario limita la posibilidad de acceder a los estudios universitarios. En una sociedad del conocimiento donde la formación no sólo es requisito indispensable para poder acceder al mercado laboral sino también para el desarrollo de una ciudadanía crítica, las políticas universitarias que se están aplicando tienden a convertirse en un privilegio el acceso a esta formación . Es incongruente, y un agravio irresponsable hacia las próximas generaciones, dificultar el acceso a la Universidad cuando, en una coyuntura de crisis económica como la que padecemos, la formación se ha señalado como un elemento fundamental para superarla y, al mismo tiempo , puede ser también una vía de transformación de las condiciones que han abocado a esta crisis.
- La coyuntura económica, en la que se exigen recortes en el sector público, se está utilizando para reducir la financiación pública de la Universidad y aumentar el coste de las enseñanzas para las y los estudiantes y sus familias.
- Los recortes están precarizando las condiciones de trabajo tanto del personal docente e investigador como del de administración y servicios cuando no, directamente, provocando su despido. Un contrato fijo e indefinido es un derecho de todo trabajador dentro y fuera del ámbito público, y no un privilegio.
- Las consecuencias de esta precarización repercuten directamente en la calidad de los servicios. No se puede aspirar a la calidad y la excelencia con políticas de precarización laboral y una reducción del número de profesores y de personal de administración y servicios.
- Estos recortes suponen la pérdida de muchos puestos de trabajo, no sólo dentro de la Universidad a todos los niveles, sino también a las empresas que dan servicio y los proveedores.
- Denunciamos la falta de transparencia en la gestión. Las progresivas reformas universitarias han impulsado un modelo de gobernanza de la Universidad que hibrida un modelo empresarial con el modelo de gestión pública. Esta hibridación se ha traducido en una falta de transparencia en la gestión que no se consecuente con una institución de carácter público.
- Denunciamos también las presiones orientadas a la progresiva pérdida de control democrático de las universidades públicas y del conjunto del sistema universitario. Presiones que reducen al mínimo la participación de la comunidad universitaria a favor de un sistema jerárquico dominado por representantes del poder empresarial.
- Ante un proceso de internacionalización de las universidades destinado a captar "clientes" de todo el mundo, recordemos que la sociedad catalana tiene derecho a un uso pleno de la lengua propia del país, incluyendo su utilización en todos los niveles de la enseñanza superior.

Hay que repensar la Universidad Pública, todas y todos queremos una Universidad mejor. No se trata de aferrarnos a un modelo anterior como tampoco de aceptar acríticamente las reformas que se imponen con criterios de beneficio monetario. La educación no es un negocio, es un derecho. El fin de reconstruir la Universidad Pública exigimos que no se nos impongan las reformas sino que éstas sean fruto de decisiones conjuntas que nazcan de la propia comunidad universitaria y de la sociedad, y que tengan presente el interés colectivo de la ciudadanía y la función de la universidad como servicio de interés público.

 

Este sitio web utiliza 'cookies'. Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas 'cookies' y la aceptación de nuestra política de 'cookies'.
o

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal