lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL47

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

20/08/2018 :: Nacionales PP.Catalans

Un guàrdia civil, integrant del grup que retirava llaços grocs a la Ribera d'Ebre

x Josep M. Llauradó / Diari Jornada

DISPOSAVEN DE MAPES AMB RUTES DELS MUNICIPIS DE TIVISSA, MÓRA LA NOVA I VANDELLÒS I UN D'ELLS, SEGONS ELS CDR, ES VA IDENTIFICAR COM A AGENT D'UN COS DE LES FORCES DE SEGURETAT ESPANYOLES

La matinada de dijous a divendres, a les tres, un veí de Móra la Nova va alertar els Mossos d'Esquadra que hi havia diversos individus arrencant llaços grocs i proferint diverses amenaces. Una patrulla es va adreçar al lloc i va poder identificar en primera instància quatre persones. Segons alguns testimonis, i tal com assegura el Comitè en Defensa de la República (CDR) de la Ribera d'Ebre, com a mínim una d'elles va mostrar la placa de la Guàrdia Civil. A l'interior del vehicle on anaven tots quatre els Mossos hi van trobar objectes tallants, alguns d'extensibles, i restes de llaços grocs i símbols independentistes arrencats de la via pública i de façanes. A banda, també van trobar-hi fulls amb mapes amb carrers assenyalats i diferents rutes de fins a quatre cotxes que es van repartir la retirada dels símbols no només a Móra d'Ebre sinó també a Tivissa i a Vandellòs.

La informació ha estat difosa a través del compte de Twitter del CDR de la Ribera d'Ebre. Consultats per la Jornada, fonts dels Mossos d'Esquadra no desmenteixen la informació relacionada amb la professió dels participants d'aquesta acció, però descarten donar-ne detalls. Segons aquestes mateixes fonts, altres patrulles dels Mossos es van dirigir a Tivissa, on van localitzar dos vehicles més, amb deu passatgers i el mateix tipus de càrrega al cotxe. El cos policial autonòmic va obrir diligències per si rebien alguna denúncia per danys per part d'administracions o particulars, però de moment ja han iniciat una investigació per presumpta infracció greu de la llei 4/2015 de seguretat ciutadana, que sanciona accions d'aquest tipus amb multes de 601 a 30.000 euros.

Denúncia per robar una estelada en una propietat privada

A Tivissa, el CDR ha trobat a faltar en dues ocasions una estelada ubicada a l'accés a la població i que es pot veure des de la carretera, en un terreny de propietat privada. El primer cop va ser el 19 de juliol i, el segon, tot just divendres passat, 17 d'agost, gairebé un mes després. Segons apunten fonts del col·lectiu independentista, s'estan plantejant presentar una denúncia contra les persones identificades pels Mossos d'Esquadra per danys en aquesta propietat privada. Si presenten aquesta demanda, les persones identificades hauran de respondre, aquest cop sí, davant de la justícia.

Els GDR al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

Els anomenats Grups de Defensa i Resistència, d'ideologia espanyolista, són els que es dediquen, sota diversos noms, a arrencar els símbols independentistes dels carrers i d'edificis públics i privats. Durant les seves accions nocturnes, alguns han estat filmats per enfrontar-se a veïns que els increpaven i fins i tot per agredir-los. En el cas de la Ribera d'Ebre, aquest no és el primer cop que es té constància que el grup Resistència Alta Tabàrnia hi actua, i les darreres accions que han fet han estat a Valls, Vilabella i Nulles, a l'Alt Camp; Torredembarra, al Baix Gaià, i Masllorenç al Baix Penedès, entre d'altres. En aquests escamots hi sol haver militants de partits polítics espanyolistes. A Tivissa militants del Partit Popular han estat vistos en aquest tipus d'accions, segons apunta el CDR.https://www.diarijornada.coop/actualitat/20180819/un-guardia-civil-enxampat-pels-mossos-retirant-llacos-grocs-ribera-debre

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL47

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal