lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eQ5i

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

20/04/2015 :: Barcelona

Una cadena humana de dos quilòmetres envolta el Parlament de Catalunya

x Jesus Rodríguez/Directa.cat
La protesta ha estat convocada per l'Assemblea de Suport a les Encausades per l'acció Aturem el Parlament i per l'Assemblea de Familiars per la Llibertat de les Encausades

Mares, pares i germans dels condemnats han participat a la cadena humana Anna CelmaJESÚS RODRÍGUEZ19/04/2015“Estem orgulloses, més que mai, dels nostres fills i de les nostres filles”La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra ha incrementat en cinc anys un 80% el nombre d'efectius

Una cadena humana de dos quilòmetres ha envoltat aquest migdia el parc de la Ciutadella de Barcelona –on es troba la seu del Parlament de Catalunya– per denunciar la sentència del Tribunal Suprem contra vuit manifestants acusades de l'acció Aturem el Parlament. La mobilització ha començat a mig matí amb columnes provinents dels barris de Sants, Raval i Vallcarca. Totes elles han confluït a la porta lateral del parc de la Ciutadella, a tocar de l'estació de França. Des d'allí, mitjançant megàfons i pancartes, la gent s'ha dividit en quatre grups. Un dels blocs s'ha encarregat de cobrir el tram del carrer Pujades, altres dos grups han dibuixat la cadena al carrer Wellington i el passeig Picasso, i un últim bloc s'ha desplaçat al llarg del passeig de Circumval·lació. Gent de totes les edats, moltes criatures i moltes reivindicacions amb el predomini del color groc. Avui la samarreta contra les retallades a l'educació –també groga– tenia tanta presència com les que s'han elaborat especialment per a fer l'acció de la cadena humana.


 

El Govern ha volgut que la presència policial fos molt discreta. Un petit destacament d'ARRO Barcelona davant del Parlament de Catalunya, una unitat de la Brigada Mòbil al passeig de Lluís Companys, i totes les portes d'accés al parc de la Ciutadella obertes i sense restriccions. Això sí, un equip d'agents de paisà del Grup d'Obtenció i Anàlisi de la Prova (GOAP) de la Brigada Mòbil es barrejaven entre les manifestants, fent fotos i enregistrant vídeos.

2.500 persones per completar la cadenaQuan passaven cinc minuts de la una de la tarda s'ha fet esclatar una traca de petards al carrer Wellington, la senyal convinguda perquè tothom s'agafés de les mans i es pogués prendre testimonis gràfics de la protesta. Han estat necessàries 2.500 persones per completar el perímetre. S'ha escoltat insistentment el lema de "Jo també estava al Parlament" i hi ha hagut moments àlgids com quan s'ha entonat l'himne de la revolució dels clavells portuguesa, el Grândola Vila Morena, o quan es feien onades al pas d'una bicicleta que gravava en vídeo l'esdeveniment.
 

“Quan estem juntes som més fortes, quan estem juntes ho podem tot”, ha sentenciat un dels condemnats a presó

Abans i després de la cadena humana, s'han fet parlaments des d'un equip de so instal·lat al lateral del passeig Picasso. Rubèn Molina, un dels condemnats, ha qualificat la sentència com a política i ha agraït la presència de tanta gent. “Quan estem juntes som més fortes, quan estem juntes ho podem tot”, ha sentenciat. Molina ha recalcat que si es mantenen les mobilitzacions “no ens podran empresonar”. El pare d'una de les condemnades a tres anys de presó ha manifestat el total respecte i orgull cap a l'actuació de la seva filla i ha assenyalat que “ells van dir-los als polítics el que molta gent pensem i no ens atrevim a dir”. Per a l'advocat Hibai Arbide els fets del Parlament, la reacció de les institucions catalanes i la sentència condemnatòria responen a la lògica “del Partit del capitalisme contra el Partit de la democràcia, entenent que el Partit del capitalisme a vegades pot portar una bandera espanyola, una estelada o una quatribarrada, i que el Partit de la democràcia no ha de perquè tenir forma de partit, sinó que és la gent que, des de baix, lluita pel repartiment just de la riquesa”.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eQ5i

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal