lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO7S

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

05/09/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Arran denuncia que 67 militantes han sido encausadas los últimos tres años

x Directa.Cat
Arran ha lamentado que ERC y JxCat, que tienen presas políticas, los “repriman” y han pedido la dimisión y destitución del Consejero de Interior Miquel Buch

Catala

Més d’una quarantena de detencions, 67 militants encausades, 26 causes judicials obertes i 600 identificacions. És el balanç repressiu que ha patit l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran els últims tres anys. Vora una setantena de militants ho han denunciat des de la plaça del Rei de Barcelona, on han estripat la sentència contra vuit persones de l’organització, condemnades a pagar 24.000 euros per desordres públics i danys. És el darrer cas judicial que afecta Arran -conegut sota el nom de “Controlades”-, es va jutjar el mes de maig i se’n va dictar sentència el 7 d’agost. Els fets es remunten a la jornada reivindicativa del Primer de Maig del 2016 a Barcelona i el sumari se centra en les pintades fetes a botigues de grans empreses del tèxtil, així com trencadisses als vidres de la seu central de Movistar. La identificació de les persones condemnades però no es va fer mitjançant el DNI o cap altre document oficial quan es van produir els fets, sinó que els Mossos d’Esquadra van relacionar imatges i fotografies de les seves cares amb els seus noms i cognoms a posteriori, malgrat que la majoria no tenen antecedents i, per tant, no haurien de ser a cap fitxer policial.

Precisament, a més de fer el balanç quantitatiu, Arran, en relació amb el darrer cas repressiu, ha denunciat l’existència de fitxers policials del Departament d’Interior. També asseguren haver detectat “seguiments per part dels cossos policials a militants”, “punxades de telèfons i trucades intimidatòries”, “peticions de col·laboracions” amb la policia, així com “pràctiques il·legals i vexatòries” i han posat com a exemple l’agressió de quatre agents de la Policia Nacional espanyola a un militant a la Prefectura de la Via Laietana el novembre del 2017.

La repressió, asseguren, “s’ha intensificat els darrers ters anys de mobilitzacions en clau independentista i desobedient”. Ara fa poc més d’un mes, el 31 de juliol, els Mossos d’Esquadra va detenir sis persones vinculades amb l’independentisme, acusades de nou delictes diferents i relacionades pel cos policials a una organització denominada Moviment d’Accions Combatives i Antifeixistes (M.A.C.A.). Algunes són militants d’Arran. Els fets pels quals van ser detingudes haurien tingut lloc en dies diversos: la protesta contra el Consell de Ministres espanyol que tingué lloc a Barcelona el 21 de desembre del 2018, la manifestació a Sarrià per denunciar la celebració d’un acte de VOX el 12 de gener, la manifestació a Gramenet per denunciar un acte de Frente Nacional Identitario el 26 de gener, la concentració contra el míting de Vox el 30 de març i la manifestació del 1r de maig a Sants. A més de les detencions, els Mossos també van citar a declarar tres persones com investigades.

Arran ha lamentat que ERC i JxCat, que tenen preses polítiques, els “reprimeixin” i han demanat la dimissió i destitució del Conseller d’Interior Miquel Buch. L’organització, matisant que “el cos funciona sota tot un model policial que mai no permetrà el dret a protesta i manifestació”, ha reivindicat més “mesures pal·liatives”: l’obertura d’expedients i l’expulsió d’agents, canvi de comissaris i la dissolució de la BRIMO i l’ARRO. La roda de premsa ha comptat amb el diputat de la CUP Carles Riera, el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma i Roura, i l’exdiputada Eulàlia Reguant.

Castellano

Más de una cuadragésima de detenciones, 67 militantes encausadas, 26 causas judiciales abiertas y 600 identificaciones. Es el balance represivo que ha sufrido la organización juvenil de la izquierda independentista Arran los últimos tres años. Una setenta militantes lo han denunciado desde la plaza del Rey de Barcelona, donde han desgarrado la sentencia contra ocho personas de la organización, condenadas a pagar 24.000 euros por desórdenes públicos y daños.

Es el último caso judicial que afecta Arran -conocido bajo el nombre de “Controladas”-, se juzgó el mes de mayo y se dictó sentencia el 7 de agosto. Los hechos se remontan a la jornada reivindicativa del Primero de Mayo del 2016 a Barcelona y el sumario se centra en los pintados hechos a tiendas de grandes empresas del textil, así como quebradizas a los vidrios de la sede central de Movistar. La identificación de las personas condenadas pero no se hizo mediante el DNI o jefa otro documento oficial cuando se produjeron los hechos, sino que los Mossos d'Esquadra relacionaron imágenes y fotografías de sus caras con sus nombres y apellidos a posteriori, a pesar de que la mayoría no tienen antecedentes y, por lo tanto, no tendrían que ser a ningún fichero policial.

Precisamente, además de hacer el balance cuantitativo, Arran, en relación con el último caso represivo, ha denunciado la existencia de ficheros policiales del Departamento de Interior. También aseguran haber detectado “seguimientos por parte de los cuerpos policiales a militantes”, “punzadas de teléfonos y llamadas intimidatorias”, “peticiones de colaboraciones” con la policía, así como “prácticas ilegales y vejatorias” y han posado como ejemplo la agresión de cuatro agentes de la Policía Nacional española a un militante a la Jefatura de la vía Laietana el noviembre del 2017.

La represión, aseguran, “se ha intensificado los últimos terso años de movilizaciones en clave independentista y desobediente”. Ahora hace poco más de un mes, el 31 de julio, los Mossos d'Esquadra detuvo seis personas vinculadas con el independentismo, acusadas de nuevo delitos diferentes y relacionadas por el cuerpo policiales a una organización denominada Movimiento de Acciones Combativas y Antifascistas (M.A.C.A.). Algunas son militantes de Arran. Los hechos por los cuales fueron detenidas habrían tenido lugar en días diversos: la protesta contra el Consejo de Ministros español que tuvo lugar a Barcelona el 21 de diciembre del 2018, la manifestación en Sarriá para denunciar la celebración de un acto de VOX el 12 de enero, la manifestación en Gramenet para denunciar un acto de Frente Nacional Identitario el 26 de enero, la concentración contra el mitin de Vox el 30 de marzo y la manifestación del 1.º de mayo en Sants. Además de las detenciones, los Mossos también citaron a declarar tres personas como investigadas.

Arran ha lamentado que ERC y JxCat, que tienen presas políticas, los “repriman” y han pedido la dimisión y destitución del Consejero de Interior Miquel Buch. La organización, matizando que “el cuerpo funciona bajo todo un modelo policial que nunca permitirá el derecho a protesta y manifestación”, ha reivindicado más “medidas paliativas”: la apertura de expedientes y la expulsión de agentes, cambio de comisarios y la disolución de la BRIMO y la ARRO. La rueda de prensa ha contado con el diputado de la CUP Carles Riera, el regidor de Cambiamos Vic, Joan Coma y Roura, y la exdiputada Eulàlia Reguant.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO7S

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal