lahaine.org
Nacionales PP.Catalans :: 16/12/2014

Operació de l'Audiència Nacional espanyola i els Mossos contra el moviment llibertari

Directa.cat
Hasta el momento la policía ha detenido a diez personas en Barcelona y registra la Kasa de la Montaña, el Ateneo Libertario de San Andrés, el Ateneo Anarquista de Poble Sec

Fins al moment la policia ha detingut a deu persones a la ciutat de Barcelona i escorcolla la Kasa de la Muntanya, l'Ateneu Llibertari de Sant Andreu, l'Ateneu Anarquista de Poble Sec i una quinzena de domicilis particulars400 antiavalots han escorcollat la Kasa de la Muntanya on han identificat a la premsa que s'hi apropava i han tancat el perímetre

A un quart de sis del matí, un operatiu format 400 agents dels Mossos d'Esquadra s'ha mobilitzat per duu a terme una operació contra el moviment llibertari. Complint ordres de l'Audiència Nacional espanyola, en un operatiu ordenat pel seu jutge Javier Gómez Bermñudez, els agents han assaltat la Kasa de la Muntanya, històrica casa okupada de Barcelona que enguany compleix 25 anys d'activitat. Els Mossos han rebentat l'accés principal de la casa per poder accedir-hi i, en aquell moment, un helicòpter de la policia s'ha situat a sobre de l'edifici il·luminant-lo amb un potent focus. Per arribar a l'edifici, els Mossos han arrencat un arbre i un pivot del carrer per poder accedir amb rapidesa. 

Segons ha pogut saber la Directa, una vintena d'habitants de la casa han estat a temps de reunir-se al gimnàs per romandre a l'expectativa. En el moment de la irrupció policial, a l'edifici hi havia dos infants de cinc i sis anys. Els Mossos han separat les menors juntament amb el seu pare a la planta baixa, alhora que han pres dues persones de la vintena restant com a testimonis de l'escorcoll. Els agents han inspeccionat tota la casa i han requisat els telèfons mòbils, ordinadors portàtils i tots els aparells informàtics que trobaven al seu pas. 

A més a més els agents hi han confiscat tot tipus de documentació, alhora que nombroses eines del taller elèctric de la casa i han revisat al detall les joguines de la mainada. A hores d'ara, els agents han permés abandonar l'edifici a dos adults i dues criatures, però la resta de persones que es trobaven dormint a l'interior de la casa abans de la irrupció policial, segueixen al seu interior. De moment, els agents han registrat només cinc habitacions de les múltiples que té la Kasa de la Muntanya, fet que fa pensar que el registre es perllongarà durant més hores.

Una desena de BRIMO a l'exterior de la Kasa de la Muntanya / Mayu

 

Per la seva banda, una cinquantena de persones ha tallat durant mitja hora la Travessera de Dalt de Barcelona, en una acció espontània i solidària amb la casa okupada, fins que agents antiavalots els han dispersat pocs minuts després de les vuit del matí. Posteriorment el grup solidari s'ha desplaçat fins a la plaça Lesseps on han fet una crida a concentrar-se. Des de l'exterior de la casa situada al barri de la Salut del districte de Gràcia, s'han escoltat diversos petards i es podien veure enmig de la foscor llums de diverses llanternes dins de l'edifici.

L'operatiu policial el formen agents de la Divisió d'Informació dels Mossos d'Esquadra, acompanyats d'un gran nombre d'efectius de la Brigada Mòbil que, entre altres tasques, conformen un perímetre a tota la zona que impedeix acostar-se a la casa. Els antiavalots duen escopetes de projectils de Foam i identifiquen a la premsa que s'apropa a cobrir la notícia. Diverses veïnes informen del gran dispositiu policial que hi ha desplegat: almenys quinze furgonetes al carrer Larrard i deu a Sant Josep de la Muntanya. A més a més a un parell de punts de la Vila Gràcia, concretament al carrer Sant Salvador i Ros de Olano, hi hauria més agents.

Operació ordenada per l'Audiència Nacional

Fins al moment la Directa ha pogut confirmar deu detencions. De les deu persones detingudes es confirma que dues ho han estat a Nou Barris, quatre més a Sant Andreu, dues a Poble Sec i dues a Gràcia. Una de les detencions l'han efectuat agents de paisà encaputxats a un parc de bombers de la ciutat de Barcelona. Els policies s'han endut emmanillat el bomber fins al seu domicili al barri de Sant Andreu per registrar l'immoble. La darrera detenció s'hauria efectuat a un domicili proper a la Plaça del Sol de la Vila de Gràcia, on els Mossos duen a terme un registre a hores d'ara. A banda de la Kasa de la Muntanya, s'han confirmat diversos escorcolls més. Al barri de Sant Andreu els Mossos d'Esquadra han registrat l'Ateneu Llibertari, mentre al Poble Sec han fet el mateix a l'Ateneu Anarquista. També s'ha pogut confirmar l'escorcoll d'un domicili situat al carrer Vilafranca de Gràcia, dos a Nou Barris i almenys dos més a Sant Andreu.

L'àrea de comunicació dels Mossos d'Esquadra ha fet pública una nota de premsa on atribueix l'assalt a la Kasa de la Muntanya a un gran operatiu policial en el marc del “cas Pandora”. En la missiva els Mossos afirmen que és l'Audiència Nacional la que ha ordenat l'operatiu, que continua en marxa i que s'està duent a terme a diverses poblacions de Catalunya i la Madrid. Segons el text el seu objectiu seria “desarticular una organització terrorista de caràcter anarquista a la que se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius”. Finalment, afirmen que ja s'haurien detingut diverses persones pel delicte de “pertinença a una organització criminal amb finalitat terrorista de caràcter anarquista”.

Segon assalt a la Kasa de la Muntanya

No és la primera vegada que un cos policial accedeix a l'interior de la Kasa de la Muntanya. El 18 de juliol de l'any 2001, l'aleshores delegada del govern espanyol a Barcelona, Júlia Garcia Valdecasas, ordenava el desallotjament de l'edifici i enviava els antiavalots de la Policia Nacional espanyola a la casa okupada del barri de la Salut. Valdecasas ho va justificar al·legant que des de l'interior de l'immoble s'estaven produint agressions contra els agents que desallotjaven l'habitatge okupat de Can Nyoki, situada just enfront de la Kasa de la Muntanya. Aquella operació va acabar en no res perquè el jutjat de guàrdia de Barcelona va ordenar la retirada dels agents considerant que es tractava d'un desallotjament il·legal. Posteriorment, el jutge de guàrdia va incoar un expedient contra el cap dels antiavalots de Barcelona, Silverio Blanco, acusant-lo de desallotjament il·legal i robatori. La causa finalment va quedar arxivada.

________________

[Castellano]

Operación de la Audiencia Nacional española y los Mossos contra el movimiento libertario
Hasta el momento la policía ha detenido a diez personas en la ciudad de Barcelona y registra la Kasa de la Montaña, el Ateneo Libertario de San Andrés, el Ateneo Anarquista de Poble Sec y una quincena de domicilios particulares

400 antidisturbios han registrado la Kasa de la Montaña donde han identificado a la prensa que se acercaba y han cerrado el perímetro 

A un cuarto de la mañana, un operativo formado 400 agentes de los Mossos se ha movilizado para lleva a cabo una operación contra el movimiento libertario. Cumpliendo órdenes de la Audiencia Nacional española, en un operativo ordenado por su juez Javier Gómez Bermudez, los agentes han asaltado la Kasa de la Muntanya, histórica casa ocupada de Barcelona que este año cumple 25 años de actividad. Los Mossos han reventado el acceso principal de la casa para poder acceder y, en ese momento, un helicóptero de la policía se ha situado encima del edificio iluminando con un potente foco. Para llegar al edificio, los Mossos han arrancado un árbol y un pivote de la calle para poder acceder con rapidez.

Según ha podido saber la Directa, una veintena de habitantes de la casa han sido a tiempo de reunirse en el gimnasio para permanecer a la expectativa. En el momento de la irrupción policial, en el edificio había dos niños de cinco y seis años. Los Mossos han separado las menores junto con su padre en la planta baja, a la vez que han tomado dos personas de la veintena restante como testigos del registro. Los agentes han inspeccionado toda la casa y han requisado los teléfonos móviles, ordenadores portátiles y todos los aparatos informáticos que encontraban a su paso.

Además los agentes han incautado todo tipo de documentación, al tiempo que numerosas herramientas del taller eléctrico de la casa y han revisado al detalle los juguetes de los niños. A estas alturas, los agentes han permitido abandonar el edificio a dos adultos y dos niños, pero el resto de personas que se encontraban durmiendo en el interior de la casa antes de la irrupción policial, siguen en su interior. De momento, los agentes han registrado sólo cinco habitaciones de las múltiples que tiene la Kasa de la Montaña, lo que hace pensar que el registro se prolongará durante más horas.Por su parte, una cincuentena de personas ha cortado durante media hora la Travessera de Dalt de Barcelona, en una acción espontánea y solidaria con la casa okupada, hasta que agentes antidisturbios los han dispersado pocos minutos después de las ocho de la mañana. Posteriormente el grupo solidario se ha desplazado hasta la plaza Lesseps donde han hecho un llamamiento a concentrarse. Desde el exterior de la casa situada en el barrio de la Salud del distrito de Gracia, se han escuchado varios petardos y se podían ver en la oscuridad luces de varias linternas dentro del edificio.

El operativo policial lo forman agentes de la División de Información de los Mossos, acompañados de un gran número de efectivos de la Brigada Móvil que, entre otras tareas, conforman un perímetro en toda la zona que impide acercarse en la casa. Los antidisturbios llevan escopetas de proyectiles de Foam e identifican a la prensa que se acerca a cubrir la noticia. Varias vecinas informan del gran dispositivo policial que ha desplegado: menos quince furgonetas en la calle Larrard y diez en San José de la Montaña. Además de un par de puntos de la Villa Gracia, concretamente en la calle San Salvador y Ros de Olano, habría más agentes.

Operación ordenada por la Audiencia Nacional

Hasta el momento la Directa ha podido confirmar diez detenciones. De las diez personas detenidas se confirma que dos lo han sido en Nou Barris, cuatro en San Andrés, dos en Poble Sec y dos en Gràcia. Una de las detenciones la han efectuado agentes de paisano encapuchados a un parque de bomberos de la ciudad de Barcelona. Los policías se llevaron esposado el bombero hasta su domicilio en el barrio de San Andrés para registrar el inmueble. La última detención se habría efectuado en un domicilio cercano a la Plaza del Sol de la Vila de Gràcia, donde los Mossos llevan a cabo un registro en estos momentos. Aparte de la Kasa de la Montaña, se han confirmado varios registros más. En el barrio de San Andrés los Mossos registraron el Ateneo Libertario, mientras el Poble Sec han hecho lo mismo en el Ateneo Anarquista. También se ha podido confirmar el registro de un domicilio situado en la calle Villafranca de Gracia, dos en Nou Barris y al menos otros dos en San Andrés.

El área de comunicación de los Mossos ha hecho pública una nota de prensa donde atribuye el asalto a la Kasa de la Montaña en un gran operativo policial en el marco del "caso Pandora". En la misiva los Mossos afirman que es la Audiencia Nacional la que ha ordenado el operativo, que continúa en marcha y que se está llevando a cabo en diversas poblaciones de Cataluña y la Madrid. Según el texto su objetivo sería "desarticular una organización terrorista de carácter anarquista en la que se le atribuyen varios atentados con artefactos explosivos". Finalmente, afirman que ya se habrían detenido a varias personas por el delito de "pertenencia a una organización criminal con finalidad terrorista de carácter anarquista".

Segundo asalto a la Kasa de la Montaña

No es la primera vez que un cuerpo policial accede al interior de la Kasa de la Muntanya. El 18 de julio del año 2001, el entonces delegada del Gobierno en Barcelona, Julia García Valdecasas, ordenaba el desalojo del edificio y enviaba los antidisturbios de la Policía Nacional española en la casa okupada del barrio de la Salud. Valdecasas lo justificó alegando que desde el interior del inmueble se estaban produciendo agresiones contra los agentes que desalojaban la vivienda okupado de Can Nyoka, situada justo enfrente de la Kasa de la Muntanya. Aquella operación terminó en nada porque el juzgado de guardia de Barcelona ordenó la retirada de los agentes considerando que se trataba de un desalojo ilegal. Posteriormente, el juez de guardia incoó un expediente contra el jefe de los antidisturbios de Barcelona, Silverio Blanco, acusándolo de desalojo ilegal y robo. La causa finalmente quedó archivada.


compartir

                

Dirección corta: https://lahaine.org/eN37

 

Este sitio web utiliza 'cookies'. Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas 'cookies' y la aceptación de nuestra política de 'cookies'.

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal